• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Arsene Wenger este de părere că Barcelona le-ar face și mai dificilă misiunea ”tunarilor” de-a câștiga titlul dacă gruparea blaugrana ar fi acceptată să evolueze în Premier League.

Referendumul pentru independenţa Cataloniei a crescut tensiunea nu doar din punct de vedere politic, ci şi sportiv. Pentru că în cazul în care catalanii se desprind de Spania, FC Barcelona şi alte formaţii din regiune ar putea fi excluse din campionatul spaniol. Actuala vicecampioană a Spaniei va avea dreptul să decidă în ce campionat îşi doreşte să evolueze. Iar variantele Serie A TIM, Ligue 1 sau Premier League nu trebuie excluse.

Arsene Wenger, managerul lui Arsenal, s-a gândit cum ar fi ca Barcelona să evolueze în Premier League. ”Aș începe să încerc să învăț catalana”, a fost prima reacție, amuzantă de altfel, a managerul francez.

”Dacă Barcelona vrea să vină și să joace în Premier League ne-ar fi mai greu să câștigăm titlul. Dar dacă stau și mă gândesc mai bine nu sunt așa departe de noi. Este interesant pentru că este o schimbare care va avea o influență majoră asupra sportului. Barcelona este un club implicat politic și este interesant să vedem cum vor răspunde oficialii grupării”, a mai spus Wenger.

Cu toate acestea, directorul general al sportului catalan, Gerard Figueras, susţine că actuala vicecampioană a Spaniei va avea dreptul să decidă în ce campionat îşi doreşte să evolueze.

”Nu există un răspuns dihotomic. Cine spune că viitorul e alb sau negru greşeşte, pentru că apare un nou scenariu şi e nevoie de discuţii. În cazul independenţei, echipele catalane din La Liga - Barcelona, Espanyol, Girona - trebuie, înainte de orice, să decidă unde vor să joace. Fie că e vorba de campionatul spaniol sau de ligile din ţările apropiate: Italia, Franţa, Anglia. Odată ce cluburile au luat această decizie, trebuie începute tratativele cu federaţiile care organizează respectivele ligi", a declarat Figueras, într-un interviu acordat Gazzettei dello Sport.

Premier League este o competiție atractivă pentru Barcelona, iar directorul general al sportului catalan, Gerard Figuerasa, a argumentat că o echipă ca Swansea, care provine dincolo de granițele Angliei, a fost acceptată să joace alături de Chelsea sau Manchester United.

”Avem destule cluburi aici. Sunt 20 și vor să meargă până la 24. Înainte de a ne deschide brațele cluburilor catalane, mai bine am întâmpina cluburile scoțiene”, a mai spus Wenger.

Barcelona, alături de Athletic Bilbao și Real Madrid, au jucat în fiecare ediție din La Liga încă de când și-au dobândit aceast drept.

Barcelona este al doilea cel mai titrat club din Spania, la nouă lungimi în spatele rivalilor de la Real Madrid. Catalanii au 24 de titluri dobândite.