• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Zinedine Zidane a vorbit după ce echipa lui a remizat pe Wanda Metropolitano, scor 0-0, cu Atletico. Cu această remiză, Real Madrid se distanțează la 10 puncte de Barça. Antrenorul francez a spus că nu se simte îngrijorat și a transmis un mesaj clar pentru suflarea ”blanco”: ”Cele 10 puncte care ne despart de Barça pot fi recuperate, vor pierde puncte".

Derby-ul Madridului s-a terminat cum a început, scor 0-0, și din păcate pentru ”galactici”, Barcelona s-a distanțat la 10 puncte în competiția internă. "Nu punctele mă îngrijorează, conținutul jocului nostru este cel la care mă gândesc, meritam ceva mai mult. Punctele pot fi recuperate, acest campionat este foarte lung. Cu jocul pe care l-am făcut, meritam mult mai mult. Mai presus de toate, băieții meritau o victorie. Nu am ce să le reproșez jucătorilor. Meritam mai mult în seara asta dar nu a fost posibil. Trebuie să avem răbdare, suntem pe drumul cel bun”, a spus ”Zizou”.

Campionii Europei sunt departe de forma din sezonul trecut şi se află abia pe locul 3, cu 24 de puncte după 12 runde, la 10 puncte în spatele Barcelonei. ”Cele 10 puncte pot fi recuperate. Barça va pierde cu siguranță puncte. Trebuie să continuăm cu munca noastră și îi vom prinde din urmă. Când vezi că ai 10 puncte avans, care sunt foarte multe, începi să greșești. Vom recupera din diferență, de asta sunt sigur”, a mai spus tehnicianul francez.

Chiar dacă a câştigat două Ligi ale Campionilor şi un campionat în nici doi ani pe banca lui Real Madrid, Zinedine Zidane nu mai este sigur de locul său la cel mai de succes club din lume, grupare care a cucerit de 11 ori Liga Campionilor sau UEFA Champions League. Şi cum un club atât de mare nu poate rămâne descoperit, Florentino Perez are deja pregătit planul B: Mauricio Pochettino.

Gruparea blaugrana a acumulat 34 de puncte, în timp ce Atletico şi Real au ajuns la 24. Statistica este una sumbră pentru Simeone şi Zidane: în istoria campionatului spaniol, nicio echipă nu a recuperat o diferenţă de 10 puncte pentru a câştiga un titlu de campioană.