• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Real Madrid, alături de Atletico, a primit interdicție de la FIFA la transferuri pentru două perioade de mercato, cea de vara viitoare, și următoarea, din ianuarie 2017, după ce forul mondial a considerat neregulamentare transferurile unor jucători minori. Doi dintre ei sunt fiii lui Zinedine Zidane, actualul antrenor al Realului, care a vorbit în premieră despre aceste probleme.

"Mi se pare absurdă decizia. Toată viaţa am trăit aici, alături de familie şi copii. Se va face dreptate săptămâna viitoare. Sunt nervos, pentru că unele lucruri sunt greu de acceptat.

Nu pot face nimic personal. Clubul trebuie să acţioneze, pentru că nu este vorba doar de copiii mei, mai sunt şi alţi băieţi", a declarat noul tehnician al Realului.

Jose Angel Sanchez, directorul general al clubului de pe Santiago Bernabeu a explicat care e contextul sancțiunii primite de clubul său: "Dintr-o listă inițială cu 51 de jucători, FIFA a studiat 39 de cazuri și ne-a anunțat că opt sunt neregulamentare. Dintre acestea, două poartă numele Zidane, altul Garay. Ceilalți cinci sunt copii cu părinți străini rezidenți în Spania dinainte de a fi încorporați de Real".

Toți cei patru fii ai lui Zinedine Zidane joacă la Academia lui Real. Doi dintre ei, cei mai mici, Theo și Elyaz, sunt născuți în Spania, în vreme ce Enzo (foto) și Luca, cei mari, sunt născuți în Franța, în 1995, respectiv 1998, și au venit în Spania în 2001. Ei sunt cei doi înscriși pe lista FIFA ca străini cu contract neregulamentar. Au ajuns la Real atunci când tatăl lor a semnat pentru gruparea madrilenă.

Regulamentul de transfer al minorilor cere ca părinții să fie în țară și să aibă un loc de muncă, nu ca aceștia să ajungă acolo pentru că fiul a semnat un contract cu un club străin. Real susține că e cazul celor doi Zidane, care au ajuns la Academie pentru că tatăl lor avea serviciul în Spania.