• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Zinedine Zidane e primul antrenor care debutează cu o victorie de 5-0 pe banca lui Real Madrid și tehnicianul cu cea mai categorică victorie la debut din ultimii 57 ani la echipa ”blanco”. În 1959, Fleitas Solich debuta la Real cu o victorie cu 7-1 în fața lui Betis Sevilla.

Meciurile de debut ale ultimilor 5 antrenori ai echipei de pe Santiago Bernabeu:

Juande Ramos - 0-2
Manuel Pellegrini - 3-2
Jose Mourinho - 0-0
Carlo Ancelotti - 2-1
Rafa Benitez - 0-0

Zizou a explicat, la conferința de presă de după meciul cu Deportivo La Coruna, ce anume s-a schimbat la formația ”galactică” față de era Benitez.

„Când se câștigă un meci, antrenorul nu poate fi decât bucuros. Iar eu sunt bucuros. Și asta e tot. Cel mai mult mi-a plăcut astăzi atitudinea băieților. Nu e ușor să câștigi cu 5-0. Mă bucur că am văzut atitudinea aceasta la jucătorii mei.

După zece ani, sunt bucuros că lumea mă iubește în continuare la Real. Pentru mine este o provocare. Vreau să mă bucur de această experiență. Le mulțumesc public fanilor pentru că au venit să ne vadă și pentru că ne-au ajutat să câștigăm acest meci. Mi-a plăcut mult felul în care ne-au susținut, ajutorul lor a fost evident. E o atmosferă foarte bună pe Bernabeu și trebuie să ne gândim deja la următorul meci. Vrem să câștigăm meciuri și să practicăm un fotbal cât mai bun”, a declarat Zizou.

Antrenorul echipei ”blanco” a fost aplaudat la scenă deschisă de publicul de pe Santiago Bernabeu, căruia îi promite acum că va încerca să continue în același mod.

„Cu siguranță vom continua la fel și la meciurile următoare. Real Madrid trebuie să câștige mereu. Importantă este atitudinea echipei. Mai trebuie să ne îmbunătățim în mai multe aspecte și o vom face.

A fost o zi lungă pentru mine, dar sunt fericit. Am fost relaxat și fericit. Ăsta e doar începutul, însă.

Nu am schimbat nimic la jucători. S-a schimbat antrenorul și vreau să jucăm cât mai bine posibil”, a mai spus tehnicianul francez.