• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Vestea potrivit căreia Cristiano Ronaldo ar vrea să plece din Spania, nemulțumit de tratamentul la care este supus de către Fisc, a căzut ca un șoc în tabăra celor de la Real Madrid. Zidane a fost extrem de afectat la aflarea acestor vești și l-a sunat imediat pe golgheterul său.

Ziarul de casă al "albilor" anunță că Zidane a stat de vorbă cu portughezul și a încercat să-l convingă pe Ronaldo să rămână la Real Madrid. Marca scrie că deși e în vacanță în Italia alături de familia sa, Zidane l-a contactat imediat pe Ronaldo. Portughezul se află în Rusia, alături de naționala țării sale, unde participă la Cupa Confederațiilor.

"Cris, avem nevoie de tine!" e mesajul pe care Zidane l-a transmis fotbalistului portughez. Ibericii subliniază că vorbele francezului vor conta enorm pentru Ronaldo, relația dintre cei doi fiind una excelentă. Zidane a fost de altfel singurul antrenor care l-a convins pe golgheterul Realului să-și dozeze efortul pe parcursul sezonului și chiar să se odinească la unele meciuri, iar rezultatul a fost unul excelent pentru Ronaldo.

Portughezul a devenit golgheterul Ligii Campionilor după un final de sezon senzațional, Real a câștigat trofeul dar și campionatul în Spania, iar Ronaldo își va trece probabil în palmares și al 5-lea Balon de Aur din carieră și îl va egala pe rivalul Messi.

Zidane i-a transmis lui Ronaldo ca măcar să încerce să se mai gândească înainte de a lua o decizie finală și l-a asigurat că pentru el este cel mai important jucător din lot. Francezul i-a mai spus că are nevoie atât de golurile sale cât și de spiritul competitiv, mai ales că această generație a Realului mai poate câștia multe trofee, scrie Marca.

Aceeași sursă precizează că Zidane nu va renunța la Ronaldo și va încerca să se întâlnească cu Ronaldo și să poarte o discuție mai lungă în momentul în care va reveni din vacanță. Francezul nu a fost oricum singurul care l-a contactat pe Ronaldo.

Căpitanul Sergio Ramos a stat și el de vorbă cu starul portughez și a avut același mesaj ca și Zidane. Fundașul s-a aflat și el într-o situație similară în urmă cu câțiva ani, când a fost aproape de un transfer la Manchester United, dar în cele din urmă a decis să-și prelungească înțelegerea cu Real Madrid.