• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Real Madrid a renunțat la serviciile lui Rafa Benitez după egalul de pe Mestalla și locul său pe banca madrilenilor a fost luat de francezul Zinedine Zidane, cel care până în urmă cu câteva zile a pregătit echipa a doua a clubului "blanco".

Fostul mijlocaș al Realului și al naționalei Franței a condus în această dimineață prima ședință de pregătire din postura de principal al "galacticilor" sub privirile a peste 6.000 de fani. Zidane a vorbit apoi într-o conferință de presă despre situația Realului dar și despre instalarea sa pe banca tehnică.

"Primele cuvinte le-am adresat jucătorilor. A fost un mesaj simplu. Le-am transmis că sunt foarte bucuros că am ocazia să lucrez cu ei. Avem obiective mărețe și sperăm că le putem atinge împreună. Ne dorim în fiecare an să câștigăm Liga Campionilor și orice se poate întâmpla în acest sezon. Obiectivul meu este să câștigăm toate meciurile. Mesajul meu pentru jucători e clar: trebuie să muncim cât mai mult și la o intensitate cât mai mare la fiecare antrenament. Trebuie să ne asigurăm însă că jucătorii vor evolua cu zâmbetul pe buze" a declarat francezul.

Zidane le-a explicat apoi jurnaliștilor care e filosofia sa de joc: "Am văzut o echipă concentrată și care muncește mult. Vom da totul pe teren pentru a fi cei mai buni. James și Isco sunt doi jucători foarte importanți atât pentru club cât și pentru fanii noștri. Vreau ca echipa mea să joace un fotbal ofensiv, de calitate și în viteză. La acest club au contat mereu rezultatele dar și felul în care evoluează echipa" a detaliat fostul decar al naționalei Franței.

"Zizou" vede drept forțată comparația cu Guardiola deși cei doi au avut același traseu. "Guardiola este un antrenor mare care a realizat lucruri mărețe, dar nu pot fi comparat cu el. Nu m-am comparat cu nimeni atât timp cât am fost jucător și cu siguranță nu o voi face nici acum când sunt antrenor. E adevărat că i-am urmărit de aproape pe Mourinho și Ancelotti dar și pe antrenorii cu care am lucrat. Cred că am învățat câte ceva de la fiecare" a mai spus Zidane.