• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Antrenorul celor de la Real Madrid, Zinedine Zidane, nu-şi imaginează La Liga fără marea rivală FC Barcelona. Declaraţia tehnicianului francez vine în contextul în care, pe 1 octombrie, va avea loc referendumul pentru independenţa Cataloniei.

"Este o dezbatere dificilă. Nu ştiu ce se va întâmpla, dar sper că nu vom avea un campionat fără ei. Nu-mi doresc asta, nu vreau să văd asta. În primul rând, ca fan al sportului. Barcelona trebuie să facă parte mereu din această ligă", a declarat Zidane, înaintea meciului dintre Real Madrid şi Levante, care se va disputa sâmbătă, de la ora 14:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1.

Dacă majoritatea voturilor de la referendum vor fi pentru crearea unei republici catalane, gruparea blaugrana ar putea alege să joace în Spania (La Liga) sau într-o nou înființată Ligă Catalană.

Totuşi, preşedintele La Liga, Javier Tebas, insistă că Barça nu va mai putea evolua în campionatul spaniol, în cazul în care Catalonia se va declara independentă.

"Cluburile catalane nu vor putea juca în liga spaniolă, dacă procesul declarării independenţei merge înainte. Barcelona nu va putea să aleagă unde să joace, dacă există un proces de declarare a independenţei", a precizat Tebas, potrivit AS.

De asemenea, oficialul spaniol a precizat că La Liga nu va schimba ora disputării meciului dintre FC Barcelona şi Las Palmas (17:15), programat chiar în ziua referendumului.

"Ni s-a cerut schimbarea orei din cauza referendumului, dar nu vom face asta pentru ceva ilegal. În mod clar, referendumul e ilegal. Răspundem doar solicitărilor venite din partea guvernului spaniol pentru motive de securitate", a spus Tebas.