• Liga 1: FCSB - Dinamo (duminică, 20:30, Digi Sport 1)
  • Liga 1: Botoșani-Viitorul (ora 18:00) și Astra-CFR Cluj (ora 20:30) se joacă luni, 25 septembrie, pe Digi Sport 1

VIDEO Atletico - Real 0-3. Ce diferenţă între ultimele două derby-uri disputate în campionat de cele două forţe din capitala Spaniei! În luna februarie, gruparea condusă de Diego Simeone învingea Realul chiar pe Santiago Bernabeu (1-0), diferenţa de joc fiind una mai mare decât o arată scorul.

Dacă atunci s-a vorbit despre o eventuală demitere a fracezului, după mai puţin de două luni, între timp lucrurile s-au schimbat radical. Între cele două derby-uri madrilene, echipa lui Zidane a câştigat cu 15 puncte mai mult decât rivalele Barcelona şi Atletico, în 24 de partide. Mai mult, Real şi-a adjudecat şi trofeul UEFA Champions League, după un nou duel cu Atleti.

Acel 0-1 de pe 27 februarie a reprezentat ultimul eşec al lui "Zizou" pe banca tehnica a grupării "blanco". În ultimele 267 de zile, "galacticii" au înregistrat 21 de victorii şi doar trei remize.

În cele 24 de etape, Real a marcat 73 de goluri, cu două mai puţine decât Barcelona, golaverajul fiind egal ţinând cont că echipa lui Enrique a primit cu două goluri mai mult (21-19). Atletico a primit doar 18 goluri în această perioadă, dar a înscris de 52 de ori.

Din momentul debutului lui Zidane pe banca Realului, pe 9 ianuarie, 5-0 cu Deportivo, fostul mijlocaş se poate lăuda că şi-a trecut în cont 6 puncte în plus faţă de Atletico şi 9 faţă de Barcelona.