• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Atletico Madrid pregăteşte un nou contract pentru Yannick Ferreira Carrasco, în contextul în care belgianul a intrat în atenţia mai multor cluburi importante de pe continent, printre care şi FC Barcelona. Oficialii grupării din capitala Spaniei vor să-i ofere jucătorului de 23 de ani un salariu mai mare, dar, în acelaşi timp, îi cer să accepte o clauză de reziliere superioară celei din prezent.

Fotbalistul adus în vara lui 2015 de la AS Monaco are o clauză de reziliere de 40 de milioane de euro, o sumă pe care marile forţe ale Europei o pot achita fără probleme. De altfel, presa spaniolă a scris că Barcelona plănuieşte deja o ofertă la finalul sezonului, un zvon care i-a pus în alertă pe oficialii lui Atleti.

Astfel, după ce a rezolvat situaţiile lui Jan Oblak şi Saul Niguez şi e foarte aproape să ajungă la o nouă înţelegere cu vedeta echipei, Antoine Griezmann, conducerea formaţiei de pe Vicente Calderon se concentrează pe blindarea lui Carrasco, jucător devenit deja o certitudine.

Cotidianul AS susţine că Atletico nu are de gând să renunţe la unul dintre cei mai promiţători fotbalişti din lot, mai ales în condiţiile în care clubul riscă să primească interdicţie la transferuri, pentru nereguli privind achiziţionarea jucătorilor minori. Oficialii madrileni sunt optimişti că vor ajunge la un acord cu belgianul, însă cei din anturajul lui Carrasco preferă să rămână în expectativă pentru moment.

Sursa citată mai precizează că mijlocaşul ofensiv urmează să aibă o întâlnire cu agentul său săptămâna viitoare, când va reveni de la naţionala Belgiei, pentru a discuta oferta celor de la Atletico. Pentru moment, jucătorul are toate motivele să fie mulţumit. A devenit titular indiscutabil în echipa lui Diego Simeone, marcând golul victoriei în meciul de Liga Campionilor cu Bayern Munchen, iar acest lucru i-a permis să-şi câştige locul şi în primul 11 la naţională.

Actuala înţelegere dintre Yannick Ferreira Carrasco şi Atletico Madrid este valabilă până în 2020.