• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Prin vocea directorului general Hans-Joachim Watzke, conducerea Borussiei Dortmund admite că ia în calcul o eventuală vânzare a lui Pierre-Emerick Aubameyang la Real Madrid.

Fotbalistul de 27 de ani, care a marcat deja 8 goluri în 10 apariţii în toate competiţiile în acest sezon, nu a făcut un secret din dorinţa de a juca într-o zi pentru clubul din capitala Spaniei, pentru a-şi respecta promisiunea făcută bunicului său.

Deşi interesul spaniolilor este mai vechi, negocierile ar putea avansa în perioada următoare, aşa cum lasă de înţeles Watzke.

"Dacă Real Madrid ne va contacta, vom discuta, dar nu va fi deloc uşor. Transferul lui Aubameyang nu se va realiza automat", a precizat oficialul vicecampioanei Germaniei, potrivit as.com.

În acelaşi timp, directorul general al Borussiei insistă că nu există vreo presiune ca atacantul gabonez să plece de la actuala sa echipă, unde a ajuns în 2013.

"Ne dorim să rămână la noi. Faţă de alţi jucători care au plecat în ultimul timp, Aubameyang are un contract pe termen lung, valabil până în 2020. Nu există vreo presiune şi nu-mi dă impresia că este nerăbdător să plece", a explicat Watzke.

Pe lângă faptul că posibilele tratative cu Borussia nu se anunţă deloc uşoare, oficialii campioanei Europei ar putea avea de suferit din cauza unei posibile interdicţii la transferuri, în urma unor nereguli descoperite la aducerea mai multor jucători minori.

Dacă sancţiunea va fi confirmată, Real nu va putea transfera niciun jucător până în ianuarie 2018, situaţie în care orice discuţie legată de Aubameyang ar fi de prisos.