• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Gareth Bale (26 de ani) s-a accidentat în finalul primei reprize a partidei cu Sporting Gijon, scor 5-1 și va absenta o perioadă din echipa Realului.

Marți, 19 ianuarie, oficialii madrilenilor l-au supus pe galez unor teste amănunțite la clinica Sanitas, dintr-o suburbie a Madridului. După ce erau convinși că absența lui Bale este sigură pentru meciul din acest weekend cu Real Betis (duminică, 24 ianuarie, oora 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1), oficialii ”galacticilor” speră acum ca atacantul să poate reveni pe teren la meciul cu AS Roma din optimile Champions League, care se va juca la 17 februarie.

Doctorul Jose Gonzalez, unul dintre experții spanioli în leziuni sportive, a declarat pentru jurnaliștii de la ”AS” situația lui Bale.

”Acest lucru este foarte ciudat. În toată cariera mea nu am mai văzut un sportiv, și cu siguranță un fotbalist, care să aibă atâtea probleme musculare într-un singur sezon”, a spus Gonzalez.

În acest sezon, glezna stângă i-a făcut probleme galezului în două rânduri diferite. Mai întâi, pe 15 decembrie, cu Șahtior, a suferit prima accidentare, fiind indisponibil șase săptămâni. După o lună, s-a accidentat cu Levante, fiind din nou absent timp de două săptămâni de pe teren.

În total, Bale a suferit șase accidentări la mușchii gambelor, deși până acum toate au fost la piciorul stâng.

Conform doctorilor, Bale își va reveni după accidentare în două-trei săptămâni, după care se va muta în sală. Cum perioada până la care galezul își va reveni este de durată, Zinedine Zidane speră totuși să-l aibă la dispoziție pe Gareth Bale pentru meciul de la Roma, din UCL.

Gareth Bale trece prin cel mai bun moment al carierei sale la Real Madrid. Galezul a deschis scorul în meciul cu Sporting Gijon, reușind și un assist la golul trei marcat de Karim Benzema, înainte de a ieși de pe teren accidentat.

Britanicul a marcat 11 goluri în ultimele sale opt partide de campionat cu Real Madrid și este lider absolut în Top 5 campionate europene la goluri înscrise cu capul: are nu mai puțin de 7!