• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Cu Aleix Vidal pe picior de plecare, FC Barcelona a pus ochii pe un jucător al Valenciei, Joao Cancelo, pentru a acoperi postul de fundaş dreapta, alături de Sergi Roberto.

Potrivit cotidianului catalan Sport, campioana Spaniei a început deja să negocieze cu Valencia pentru fotbalistul portughez de 22 de ani.

Intenţia Barcelonei este să-l aducă pe Joao Cancelo pe Camp Nou încă din ianuarie, în condiţiile în care Vidal, nemulţumit de statutul de rezervă, va pleca aproape sigur.

Fostul fundaş lateral al Sevillei, care nu mai intră în planurile lui Luis Enrique, ar putea chiar să fie inclus în tranzacţia care ar urma să-l aducă pe tânărul lusitan la Barça.

Rămâne de văzut care sunt intenţiile noului antrenor al "liliecilor", Cesare Prandelli, în privinţa lui Joao Cancelo. Tocmai din cauza acestei incertitudini, nu a fost avansată nicio sumă de transfer, iar tratativele nu sunt foarte avansate.

Cu toate acestea, trebuie ţinut cont de faptul că relaţiile dintre cele două cluburi sunt foarte bune, lucru confirmat în această vară, când Barcelona i-a transferat de la Valencia pe Andre Gomes şi Paco Alcacer, în timp ce Martin Montoya şi Munir El Haddadi au făcut drumul invers.

În actualul sezon, Joao Cancelo a bifat şapte apariţii în La Liga, cinci dintre acestea ca titular, fără a marca vreun gol sau a oferi vreo pasă decisivă.