• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

UPDATE: Nolito, jucătorul râvnit de Luis Enrique, a ajuns, în sfârșit, la Barcelona. Catalanii au reușit să îl ia de la Celta Vigo sub formă de împrumut până la finalul sezonului, cu opțiune de cumpărare, după cum anunță Sport, cotidianul de casă al clubului catalan.

20 de milioane de euro este clauza de cumpărare a fotbalistului în vară, dacă Barcelona îl va dori și pe mai departe. În caz contrar, vor avea de plătit penalizări în cazul în care nu îl vor dori și din vară.

Celta Vigo nu-și dorea să îl lase să plece, după ce l-a pierdut în această iarnă și pe Augusto Fernandez, plecat la Atletico Madrid. Barcelona i-a oferit pe Sandro si Munir ca monede de schimb, în cazul unui imprumut până la vară, dar cei de la Celta au refuzat și au cerut achitarea clauzei de reziliere, în valoare de 18 milioane de euro, pentru a-i da drumul din vară.

Pentru că Luis Enrique a insistat să îl aibă încă de acum, campioana Spaniei și a Europei a propus o altă afacere: să îl ia sub formă de împrumut până în vară, iar atunci să plătească nu 18, ci 20 de milioane de euro. De asemenea, conducerea Barcelei s-a angajat să plătească și penalizări importante, dacă în vară decide să nu îl transfere definitiv.

8 goluri în 15 meciuri are Nolito în acest sezon de La Liga.


Oficialii de la FC Barcelona continuă campania de achiziții din această pauză competițională. Conform emisiunii ”One-touch” de la postul de radio ”Onda Cero”, zilele următoare catalanii vor accelera demersurile pentru a realiza transferul lui Nolito.

Jucătorul celor de la Celta Vigo (29 de ani), care în prezent este accidentat, și care este ofertat și de Arsenal, se află pe lista de priorități a lui Luis Enrique.

Și ”Mundo Deportivo” a titrat în ultima ediție a anului trecut, care a apărut pe 31 decembrie, faptul că cei de la Barcelona au încercat să-i convingă pe omologii grupării din Galiția să-l lase pe jucător împrumut până la vară, acum fiind în imposibilitatea de a cheltui mulți bani pentru transferuri. 

Barcelona ar fi dispusă să cheltuiască 20 de milioane de euro pe Nolito în vara viitoare, în timp ce acum se spune că ar exista o ofertă în valoare de 18 milioane de euro de la un club rămas anonim pentru moment.

Între timp, catalanii forțează și revenirea lui Denis Suarez de la Villarreal, caz în care e posibil ca pista Nolito să cadă.