• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Real Madrid nu va face mișcări în ultimele zile de mercato, chiar dacă FIFA le-a dat ”interzis” la transferuri ”galacticilor” în următoarele două perioade, adică până în vara lui 2017.

Directorul general al clubului, Jose Angel Sanchez, a spus, la începutul lunii, că Real se gândește la câteva achiziții, dar că acestea se vor face la vară. Numai că, între timp, a apărut decizia FIFA, cea care-i împiedică pe madrileni să mai transfere vreun jucător în viitoarele două perioade de mercato.

Noul antrenor, Zinedine Zidane, a spus, de asemenea, că este mulțumit cu actualul lot și că nici nu vrea să vină, dar nici să plece vreun jucător, idee reiterată și de Florentino Perez, într-un interviu acordat francezilor de la ”France Football”.

În ultimele zile au apărut mai multe zvonuri legate de un interes al celor de la Real pentru Rodrigo Bentancur (18 ani), numai că tânărul uruguayan este în negocieri de prelungire a contractului cu Boca Juniors. Mijlocașul are o clauză de eliberare, în valoare de 6,5 milioane de euro, care se va ridica la 9,4 milioane de euro din luna aprilie a anului viitor, în cazul în care își va reînnoi actualul angajament.

Bentancur a fost de asemenea parte din cadrul negocierilor care s-au purtat anul trecut între Juventus și Boca, când Carlos Tevez a semnat pentru sud-americani. Așa se face că gruparea italiană are prima opțiune în cazul uruguayanului, în cazul în care va achita în avans suma de 1 milion de euro până la sfârșitul acestui an.

În acest moment nu este clar modul în care un posibil transfer al lui Bentancur ar afecta acest acord dintre Juventus și Boca, dar președintele argentinienilor, Daniel Angelici, a spus că va analiza oferta dacă aceasta va veni în ianuarie.

Între timp, Zidane a decis ca Nacho, Vazquez și Denis Cheryshev să rămână la echipă, chiar dacă aceștia nu prea au jucat deloc în acest sezon iar asta înseamnă că varianta Bentancur nu mai este de actualitate.