• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Ciprian Marica este dorit de mai multe echipe în acest moment iar una dintre ele este Getafe. Cosmin Contra a dezvăluit motivul pentru care atacantul naționalei are șanse mari de a reveni în La Liga.

INTRĂ AICI ŞI VOTEAZĂ CEL MAI BUN JUCĂTOR ROMÂN ÎN 2015

Marica este dorit insistent și de cei de la Steaua, dar roș-albaștrii au concurență extrem de puternică din Spania. Contra a explicat, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT, găzduită de emisiunea ”Digi Sport Special”, de ce vârful tricolorilor poate îmbrăca iar tricoul lui Getafe.

”Singurul lucru pe care l-am făcut a fost să restabilesc legătura dintre Marica și președintele clubului. Știu, din discuțiile avute și vă pot spune asta, că acesta din urmă își dorește foarte mult ca Ciprian să vină la Getafe, dar depinde foarte mult de plecarea jucătorilor.

Am înțeles că Lafita este pe picior de plecare în Qatar și atunci Ciprian are șanse mari de a reveni la Getafe”, a spus Contra la Digi Sport.

7 goluri în 29 de meciuri a marcat Marica în tricoul celor de la Getafe, în sezonul 2013-2014, în singura sa aventură de până acum în La Liga.

Tehnicianul, în vârstă de 40 de ani, a vorbit și despre impactul lui Gâlcă în fotbalul spaniol.

”Trebuie să-i acordăm mai mult timp, dar există o schimbare la Espanyol de când a venit Costel. Se observă mai multă agresivitate din partea jucătorilor, o dorință mai mare de a face rezultate. Costel are metode și metodologii care se pliază pe fotbalul spaniol și eu cred că fiecare rezultat bun al lui Gâlcă este un lucru bun pentru toată lumea. Așa cum cred că și eu, când eram la Getafe și am avut două rezultate de egalitate cu Barcelona și am câștigat cu Valencia și când am avut rezultate bune, n-am făcut altceva decât să deschid un drum pentru alți antrenori.

Uite că a venit Costel la Espanyol. El trebuie să continue munca pe care am început-o eu la Getafe. Sper și eu să revin cât mai repede lângă el și să avem un duel românesc pe banca tehnică în Spania”, a mai spus Contra la ”Special”.

FC Barcelona - Espanyol, turul optimilor de finală ale Cupei Regelui, programat miercuri, 6 ianuarie, de la ora 21:30, va fi transmis ÎN DIRECT la Digi Sport 1, precum și pe digisport.ro și m.digisport.ro, EXCLUSIV abonaților rețelei de internet ai RCS-RDS.

Meciul va fi transmis și în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro.

Chestionat dacă actualul Espanyol poate produce surpriza în Cupa Spaniei, prin eliminarea Barcelonei, ”Guriță” a replicat:

”Cred că va face o treabă bună, cunoaște foarte bine clubul la care lucrează, m-am bucurat mult pentru acest egal, acum să sperăm că va repeta figura frumoasă și în Cupa Spaniei pentru a ne demonstra tuturor că n-a fost un accident. Costel știe foarte bine să citească adversarii, inclusivi cei foarte buni, cum este Barcelona.

Nu-i va fi ușor în dublu meci să o elimine pe Barcelona. Pe teren propriu poate repeta rezultatul, chiar să câștige, poate pe ”Camp Nou” va fi mai greu, dar mereu duelurile catalane au fost disputate. Espanyol n-a mai învins de mult Barcelona, așa că această remiză a retrezit ambițiile în rândul fanilor că poate urma și un succes.”