• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Florin Andone (22 de ani), care a jucat primul său meci ca titular la echipa națională în amicalul cu Spania, 0-0 pe ”Cluj Arena”, are ambiția de a deveni un jucător de bază în La Liga.

Într-un interviu EXCLUSIV, acordat pentru Digi Sport, atacantul celor de la Cordoba vrea cu orice preț ca din toamnă să joace iar în prima ligă spaniolă, chiar dacă asta ar însemna să plece de la actuala sa echipă.

”Nu știu cât voi mai sta la Cordoba. Mai am încă doi ani de contract, vom vedea dacă vom urca sau nu în Primera (n.r. - Primera Division sau La Liga).

Oricum, ei știu că gândul meu este să joc în Primera anul viitor. Prin capul meu nu trece altceva. Deci, ori urc cu Cordoba, ori trebuie să urc în Primera Division”, a spus Andone pentru Digi Sport.

Internaționalul român a explicat și de ce este atât de hotărât să joace iar împotriva Realului și a Barcelonei.

”Nu mai pot să joc un an în Segunda. Deja nu-mi mai permite vârsta, așa că vom vedea ce va fi. Momentan, tragem la promovare acoo cu echipa, suntem pe locul șase. În ultimul timp nu prea mergem bine, dar eu zic că se poate. Mai sunt 12 meciuri și putem obține promovarea”, a spus Florin Andone pentru Digi Sport.

În acest moment, după 31 de etape disputate din Liga Adelante, Cordoba ocupă locul 6, cu 47 de puncte, cu șase mai puțin față de Alaves, cea care ocupă poziția a doua, ultima care asigură promovarea directă. Lider este Leganes cu 54 de puncte.

Până când Florin Andone va avea din nou șansa de a juca împotriva lui Pique sau a lui Varane, cele două mari rivale din Spania, FC Barcelona și Real Madrid, vor consuma un nou episod din ”El Clasico”.

FC Barcelona - Real Madrid, din etapa a 31-a din La Liga, se va disputa sâmbătă, 2 aprilie, pe ”Camp Nou”, de la ora 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1, precum și pe digisport.ro și m.digisport.ro EXCLUSIV pentru abonații rețelei de internet ai RCS-RDS.

Meciul va fi transmis și în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro și pe m.digisport.ro.

Dacă nu va prinde locul al doilea, atunci Cordoba mai are o șansă la promovare, după un play-off la care vor participa cele patru echipe clasate pe locurile 3-6.

13 goluri a marcat Florin Andone pentru Cordoba în actualul sezon din Segunda, fiind de departe marcatorul principal al echipei.

42 de goluri a marcat Cordoba până acum în Segunda