• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Real Madrid pus capăt seriei negative de două înfrângeri şi a câştigat cu 3-0 meciul de pe teren propriu cu penultima clasată din La Liga, Las Palmas. Marco Asensio a fost protagonistul serii, cu un gol de senzaţie.

În minutul 56, după o lovitură liberă executată de Toni Kroos și o respingere a portarului Raul Cruz, mingea a ajuns la Asensio, care a șutat fără preluare, din drop. Balonul trimis de la peste 25 de metri s-a dus glonț către vinclul porții oaspeților.

Golul fotbalistului de 21 de ani, care şi-a prelungit recent contractul cu Real până în 2023, i-a ridicat în picioare pe fanii de pe Santiago Bernabeu şi l-a impresionat şi pe tehnicianul campioanei Spaniei, Zinedine Zidane. Iar presa din Madrid nu a făcut economie de epitete.

"Golul anului", a titrat cotidianul AS, care notează că Asensio a reuşit "o altă operă de artă", trimitere la numeroasele goluri spectaculoase înscrise de jucătorul transferat de la Mallorca.

În schimb, Marca a preferat să se concentreze pe momentul dificil al echipei, depăşit datorită execuţiilor de excepţie ale elevilor lui Zidane. "Golazos anticrisis" este titlul ales de jurnaliştii de la Marca, având ca fundal imaginea cu "racheta" lui Asensio.

Aşa cum era de aşteptat, presa catalană nu a tratat victoria Realului cu la fel de mult entuziasm. Ba mai mult, reuşita de excepţie a lui Asensio nici nu a fost pomenită pe primele pagini din Mundo Deportivo şi Sport, care remarcă, însă, un nou meci fără gol pentru Cristiano Ronaldo.

VIDEO: Golul lui Asensio