• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Prima partidă din etapa a 21-a din La Liga, Sporting Gijon - Real Sociedad, a produs, cel mai probabil, și cel mai rapid gol al actualului sezon din campionatului Spaniei.

Nici nu a început bine partida de pe ”Estadio Municipal El Molinon”, din Gijon, că elevii lui Abelardo au avut motive de bucurie. Fotbaliștii de la Gijon au avut lovitura de start și au inițiat o acțiune de atac, dar care nu se anunța extrem de periculoasă. Numai că Geronimo Rulli (23 de ani), portarul celor de la Sociedad, a comis o gafă uriașă în urma căreia Carlos Carmona a deschis scorul, cu o simplă reluare din 4 metri.

Era doar secunda 14,68  a meciului, atunci când Rulli nu a putut reține un balon, pe care l-a scăpat în lateral, astfel că echipa sa pleca practic partida de la 0-1.

Rulli este însă același portar, care a ținut capul de afiș în La Liga în luna ianuarie. Goalkeeperul celor de la Sociedad a reușit parada ultimei etape din 2015, precum și parada etapei precedente din Primera, după prestația din partida cu La Coruna, scor 1-1.

Golul marcat de Carmona este cel mai rapid din istoria lui Sporting Gijon, dar și cel mai rapid gol din actualul sezon din La Liga. Precedentul record era deținut de Aduriz, care a marcat în secunda 55 a meciului cu Rayo Vallecano, scor 0-3, la 29 noiembrie 2015. După acel meci, din etapa a 13-a, Aduriz devenea cel mai bun marcator din Spania în toate competițiile.

VIDEO cu gafa lui Rulli din meciul cu Gijon