• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Marco Asensio a avut un prim sezon excelent la Real Madrid şi şi-a confirmat ascensiunea la Europeanul U21, unde a debutat cu un hat-trick spectaculos în victoria Spaniei cu Macedonia, scor 5-0.

Perioada excelentă a fotbalistului de 21 de ani i-a făcut pe jurnaliştii spanioli să-l compare cu fostul mare jucător al madrilenilor, Raul Gonzalez. Cotidianul Marca a reuşit chiar să găsească similarităţi între cei doi.

În noiembrie 1995, în preliminariile CE de tineret, proaspătul director general adjunct al campioanei Europei marca primul său hat-trick la naţionala U21 tot împotriva Macedoniei, într-un alt succes categoric, scor 4-0.

În momentul în care Raul reuşea această performanţă, Asensio nu venise încă pe lume. A făcut-o două luni mai târziu, în ianuarie 1996, când legenda "blanco" era deja un titular indiscutabil pe Bernabeu, chiar dacă nu împlinise încă 19 ani.

O un alt element comun în paralela dintre Raul şi Asensio este faptul că ambii au marcat în finale de Liga Campionilor. "El Siete" a înscris în 2000 şi 2002, în timp ce fostul elev al lui Costel Gâlcă la Espanyol a punctat în ultimul act din acest sezon, împotriva lui Juventus, când a stabilit rezultatul final, 4-1 în favoarea madrilenilor.

De altfel, Asensio este jucătorul care a marcat atât primul gol, cât şi pe ultimul al echipei lui Zinedine Zidane în sezonul recent încheiat, în care a reuşit să câştige titlul în Spania şi Liga Campionilor. Un succes la Euro U21 ar completa, deci, un an de vis pentru fotbalistul transferat de la Mallorca şi i-ar aduce un trofeu care lui Raul îi lipseşte din palmares.

VIDEO: Rezumat Spania U21- Macedonia U21 5-0