• La Liga: Alaves-Barcelona (sâmbătă, 19:15, Digi Sport 2) și Real-Valencia (duminică, 23:15, Digi Sport 2). Serie A: Roma-Inter (sâmbătă, 21:45, Digi Sport 2)
  • Liga 1: Craiova-Gaz Metan (vineri, 21:00, Digi Sport 1), Voluntari-Dinamo (sâmbătă, 21:00, Digi Sport 1) și FCSB-Botoșani (duminică, 21:00, Digi Sport 1)

Gigi Becali vrea să încheie en-fanfare campania de achiziții din acest mercato cu Florinel Coman (19 ani), de la FC Viitorul. Finanțatorul roș-albaștrilor a reînnoit oferta pentru mijlocaș, după ce i-a transferat pe Dragoș Nedelcu și pe Daniel Benzar și așteaptă acum un răspuns de la Gică Hagi. ”Regele” ia în calcul și această mutare, dar a spus că va da un răspuns până în septembrie. În Liga 1, perioada de transferuri se va încheia pe data de 7 septembrie.

Patronul vicecampioanei este mulțumit de calitățile pe care le are Coman, dar a precizat și ce măsuri va lua în cazul acestuia pentru a-l face un fotbalist de valoare care să atragă marile cluburi ale Europei. Escapadele extrasportive ale lui Coman l-au făcut pe Becali să se gândească la ajutorul unui psiholog, așa cum FC Barcelona a procedat în cazul lui Suarez.

”Ăsta este un jucător special. Ori se alege praful de el, ori pui un psiholog și un preparator să lucreze cu el separat și iei 100 de milioane de euro pe el. Dacă nu ai grijă de el, nu ajunge fotbalist, că el nu poate să ajungă fotbalist la felul în care joacă el acum. Dacă nu aleargă, nu poate să ajungă fotbalist, că nu e deocamdată”, a spus Becali, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT, găzduită de emisiunea ”Fotbal Club”, de la Digi Sport 1.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Becali îl vrea neapărat însă pe Coman, pe care-l consideră mai talentat decât Ilie Dumitrescu, fostul mare jucător din Ghencea.

”El poate deveni fotbalist prin calitățile pe care le are. Gică are dreptate, Coman are calități pe care nu le vezi nici la marii fotbaliști, ușurința cu care driblează, spre exemplu, nu am văzut-o la marii fotbaliști.

Problema e că el nu poate alerga. E mult mai talentat ca Ilie (n.r. - Ilie Dumitrescu), ăsta are rafinament. Ilie alerga mult și dribla în regim de viteză, dar dribla larg, nu dribla finuț, în scurt”, a mai spus Becali.

Chestionat unde va evolua Coman, în caz de transfer, Becali a replicat:

”Joacă acolo unde este Tănase. Să le sfârâie picioarele și lui Tănase și lui Golofca, să vedem cine va sta pe bancă. Vreau să fie concurență la orice minut.”