• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Marele meci, dintre FCSB și Dinamo, care se va juca în această seară pe Arena Națională, de la ora 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1, va aduce față în față jucători care nu știu, până acum, ce înseamnă o astfel de încleștare.

Cel mai probabil, la fluierul de start al lui Istvan Kovacs, pe teren se vor afla nu mai puțin de 8 debutanți într-un ”Derby de România”. Cei doi antrenori, Nicolae Dică (37 de ani) și Vasilie Miriuță (49 de ani), sunt la primele derby-uri din noua postură, dar au mai evoluat în El Clasico din România pe vremea când erau fotbalişti.

În total, ambele echipe vor avea în primul 11 jucători noi. Cei mai mulți vor fi la gruparea roș-albaștrilor: Romario Benzar, fundașul dreapta, Bogdan Planic, fundașul central, Junior Morais, care va evolua la ”închidere”, alături de Dragoș Nedelcu, un alt debutant și Constantin Budescu, atacant.

”Abia aștept primul meu derby. Haideți la stadion!”, a spus Budescu, cu două zile înainte de derby.

”Urmează un joc important pentru noi şi pentru suporteri pentru că se ştie că meciurile cu Dinamo sunt tratate altfel. Este un derby, va fi un meci cu multă intensitate. Noi suntem pregătiţi şi cred că vom reuşi să facem un joc bun. Am trăit aceste derby-uri ca jucător al Stelei.

Erau meciurile pe care le aşteptam cel mai mult. Am câştigat destule meciuri şi chiar am şi marcat cu Dinamo. Şi acum sunt nerăbdător să vină meciul, pentru că am o dorinţă mare de afirmare, sunt la început în antrenorat şi îmi doresc să câştig acest derby. Am câştigat ca jucător cu Dinamo, sper să o fac şi ca antrenor”, a spus Dică.

FCSB - Dinamo, programat AZI, duminică, 24 septembrie, de la ora 20:30, pe Arena Națională, în etapa a 12-a a Ligi 1, va fi transmis ÎN DIRECT la Digi Sport 1, precum și pe digisport.ro și m.digisport.ro, EXCLUSIV pentru abonații rețelei de internet ai RCS-RDS.

Fazele VIDEO cele mai importante vor fi redate în timp real pe digisport.ro și pe m.digisport.ro, într-un format LIVE VIDEO&TEXT.

Dică a preluat-o pe FCSB în vara acestui an, dar tehnicianului de 37 de ani nu-i sunt străine duelurile dintre roș-albaștri și echipa din Ștefan cel Mare. El a mai asistat de pe bancă la aceste meciuri, fiind antrenor secund la FCSB pe vremea lui Costel Gâlcă și Mirel Rădoi. Acesta știe ce înseamnă un astfel de joc și pentru un jucător, evoluând în foarte multe asemenea confruntări cu miză.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

În schimb, dinamoviștii vor avea doar trei reprezentanți care vor juca în premieră într-un Steaua - Dinamo: fundașul central Katsikas, mijlocașul Salomao și atacantul Bokila.

”Primul meu Derby de România! Am așteptat o viață acest meci, avem nevoie de susținerea voastră! Împreună vom învinge! Doar Dinamo București!”, a spus Vasile Miriuță.

Vasile Miriuță se află la primul său meci pe banca celor de la Dinamo, acesta fiind numit antrenor în săptămâna marelui derby. Antrenorul de 49 de ani știe și el ce înseamnă un astfel de joc, fiind jucătorul ”câinilor” între 1990 și 1991.

În total, în toate competițiile, s-au jucat 170 de partide; 58 s-au terminat cu victoria formației pregătite de Nicolae Dică, 59 cu succesul echipei lui Vasile Miriuță, iar 53 s-au terminat la egalitate.

Primul joc între cele două echipe a avut loc pe 21 noiembrie 1948, meci câștigat atunci de Dinamo cu 1-0. Ultimul joc disputat între cele două echipe, până în prezent, a fost pe 1 mai 2017, și s-a încheiat cu victoria celor de la Dinamo cu scorul de 2-1.