• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Steaua este foarte aproape de a da alte două lovituri importante pe piaţa transferurilor. Gigi Becali a anunţat că roş-albaştrii sunt la un pas de a-şi asigura serviciile lui Ciprian Marica şi Constantin Budescu, după ce a reuşit deja să-i repatrieze pe Alex Bourceanu şi Mihai Pintilii.

În acest fel, Laurenţiu Reghecampf ar avea la dispoziţie o echipă extrem de puternică, putând forţa cucerirea celui de al patrulea titlu consecutiv, în ciuda faptului că Steaua este doar pe 4, la 6 puncte de liderul Astra Giurgiu, cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat.

În plus, sunt şanse mari ca actuala campioană să nu se oprească aici cu transferurile, pe lista Stelei fiind mai multe nume importante. În acelaşi timp, trei dintre fotbaliştii aduşi în vară - Jean Sony Alcenat, Aymen Tahar şi Gregory Tade - sunt pe lista neagră a patronului şi probabil nu vor face deplasarea cu restul echipei în cantonamentele din această iarnă, scrie Gazeta Sporturilor.

Deşi suntem încă departe de finalul perioadei de transferuri, stabilit pentru 22 februarie, se poate creiona deja un prim 11 de bază pe care Reghecampf ar urma să se bazeze în a doua parte a sezonului.

În poartă, Florin Niţă pare să fi câştigat definitiv lupta pentru titularizare cu Valentin Cojocaru, astfel că fostul goalkeeper de la Concordia Chiajna va fi numărul 1 al roş-albaştrilor în primăvară.

Pe linia de fund, sunt şanse mari ca Fernando Varela şi Paul Papp să formeze cuplul de fundaşi centrali, pentru ca Alin Toşca să revină pe stânga, titularul din tur, brazilianul Guilherme, fiind unul dintre jucătorii criticaţi des de Becali. Pe dreapta, Cornel Râpă are prima şansă pentru un post de titular.

Totuşi, nu sunt excluse schimbări importante în acest compartiment, Steaua dorind să-i transfere pe Michael Ngadeu (FC Botoşani) şi fostul fundaş stânga al Astrei, Nuno Pinto, în prezent la Vitoria Setubal.

La mijloc, Pintilii va fi, mai mult ca sigur, un punct fix, alături de el fiind de aşteptat ca Reghe să-l folosească pe Nicuşor Stanciu, care ar urma să îndeplinească rolul jucat în trecut de Lucian Sânmărtean.

În faţa celor doi, antrenorul roş-albaştrilor nu duce lipsă de soluţii. O posibilă linie de trei ar putea să-i cuprindă pe Alex Chipciu, Budescu şi Jugurtha Hamroun, cu Marica vârf. În cazul în care fostul dinamovist nu va ajunge la Steaua, Chipciu poate trece vârf, aşa cum a fost folosit pentru prima oară chiar de Reghecampf, iar Adi Popa va evolua pe dreapta.

O altă soluţie ar fi trecerea lui Budescu în stânga, avansarea lui Stanciu ca număr 10 şi refacerea tandemului Pintilii-Bourceanu în centru. Un astfel de scenariu este, însă, puţin probabil, iar Marius Şumudică a explicat în urmă cu câteva luni motivul.

"Nu l-aş alege pe Budescu să joace în banda stângă. Ştiu ce poate şi nu este un post pe care, în 4-2-3-1, să dea maximum, nu e jucător de bandă", a spus antrenorul Astrei Giurgiu, la Digi Sport.

Posibilul 11 al Stelei, cu Budescu şi Marica