• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

În momentul în care l-a adus, vara trecută, pe William de Amorim (25 de ani) la FCSB, la pachet cu Fernando Boldrin, Gigi Becali era extrem de entuziasmat. Finanțatorul a achitat pentru cei doi suma de 1.100.000 de euro, dar 700.000 de euro a costat doar brazilianul.

Omul care decide totul la echipa lui Nicolae Dică nu mai pare a-i acorda credit brazilianului, pe care era convins că-l va vinde cu 10 milioane de euro, și a anunțat momentul când se va despărți de jucător.

”De Amorim are o ofertă din Qatar, în valoare de 400.000 de euro și mai este o variantă din Cipru, dar sub formă de împrumut. Va juca sâmbătă, cu Astra, pentru că este nevoie de el, după care îi dau drumul”, a spus Becali, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT, găzduită de emisiunea ”Fotbal Club”, de la Digi Sport 1

De Amorim a dezamăgit mai mult în tricoul roș-albaștrilor, astfel că, încet-încet, a intrat și în dizgrația patronului. Dacă după meciul cu Villarreal, de la București, scor 1-1, din sezonul trecut al grupelor Europa League, mijlocașul a fost lăudat și a fost desemnat drept unicul jucător al Stelei care mai avea voie să dribleze, în primăvară Becali a spus clar că dorește să scape de jucător.

"Amorim mai stă el vreodată la Steaua? Dacă vrei să rămâi, din 10 meciuri, în 9 trebuie să evoluezi ca lumea. Amorim primeşte pasă şi îi spune adversarului <ia tu mingea, mie nu îmi place de ea>. Aşa se joacă fotbal?", a spus Becali, la Digi Sport, după remiza FCSB cu CFR Cluj, de la Cluj, din aprilie 2017.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Însuși De Amorim a vorbit despre faptul că randamentul său la Steaua în sezonul trecut nu a fost unul conform așteptărilor și s-a scuzat prin faptul că a fost departe de familie. Brazilianul a promis înainte de startul sezonului că a depășit toate aceste chestiuni și că va evolua mult mai bine decât o făcuse până atunci.

”Fostului antrenor nu am ce să-i reproşez. Tot timpul a vorbit cu mine. Eu, însă, am avut o problemă în afara terenului, de care el a ştiut. A fost o problemă legată de familia mea. Am stat mult timp departe de soţia, care a născut un copil. Copilul avea trei ani, eu l-am văzut o dată, am stat un an fără soţie. Acestea sunt lucruri care contează şi de care lumea nu a ştiut.

Anul acesta sunt liniştit, nu mai am probleme şi sper să ajut echipa cât mai mult. Cât despre faptul că am fost criticat, este normal. S-a plătit o sumă importantă de bani pe mine şi dacă nu evoluez aşa cum se aşteaptă lumea, atunci sunt criticat. Dar, sper ca în sezonul viitor evoluţiile mele să fie dintre cele mai bune, mai ales că acum nu mai am niciun fel de problemă cu familia”
, a mai spus De Amorim.