• Tenis WTA Stuttgart: Anastasija Sevastova - Simona Halep se joacă vineri, 28 aprilie, în jurul orei 21:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2
  • Spania, etapa 35: Real Madrid - Valencia e sâmbătă, de la ora 17:15, în direct pe Digi Sport 1

 

UPDATE 21:00 ASA Târgu Mureş a postat în această seară un comunicat, prin care explică de ce a fost nevoită să intre în insolvenţă. Oficialii au încredere că echipa va reuşi să se reorganizeze şi garantează că nu se va ajunge la faliment.

"Clubul ASA Târgu-Mureș traversează o situație dificilă, dar acest lucru nu ne împiedică să ne adresăm, ca de fiecare dată, suporterilor, iubitorilor de fotbal și întregii echipe, cu sinceritate, transparență și asumare.

Așa cum toată lumea știe, după 30 de ani, oraşul are din nou echipă de fotbal în Liga 1, o echipă ce este vicecampioană a României, a câștigat Supercupa României și este în continuare printre primele echipe ale țării.

Cu toate acestea însă, trebuie să recunoaștem că în aceste momente situația clubului este deosebit de grea, știut fiind faptul că performanțele sunt legate direct de o bună finanțare.

Din iulie 2015, ASA Tîrgu Mureș are blocate în conturi suma de 7 milioane de lei (circa 1,55 milioane de euro), fapt care a afectat fundamental întreaga evoluție a echipei.

Și cei care ne critică, și cei care ne laudă, cu toții sunt conștienți de faptul că alta ar fi fost situația și evoluția clubului dacă am fi putut dispune de cei 7.000.000 de lei (!), care fizic există (!) în conturile formației noastre, dar care sunt blocați până la finalul procesului prin care ASA dorește să își dovedească nevinovăția.

În acest context, răspunzând celor care și-au făcut o obișnuiță din a ataca și de a murdării zilnic echipa (afirmând vehement că "s-au comis ilegalități") le transmitem că nici un leu nu a dispărut din banii echipei, nici un leu nu a fost însușit ilegal de nimeni, cei 7.000.000 de lei sunt blocați în conturi, urmând ca instanțele competente, la finalul procesului, să decidă asupra destinației lor.

Acum însă, neputând accesa acești bani suntem forțați să renunțăm la participarea clubului în competițiile europene, ASA văzându-se obligată să intre în procedura de INSOLVENȚĂ și REORGANIZARE (ceea ce nu înseamnă oprirea activității !).

Raportându-ne la toate acestea, ne propunem o perioadă de maxim 3 ani de zile în care să găsim soluții viabile care să evite falimentul și să păstreze echipa în primul eșalon fotbalistic al țării.

Este un moment greu, regretabil, dar și un moment de mobilizare a echipei și a suporterilor pentru tot ceea ce va urma. Caracterele tari se văd în momentele de mare dificultate.

Pentru viitorul apropiat, prioritare pentru ASA vor fi:
- plata salariilor cuvenite jucătorilor, purtându-se permanent discuții individuale cu toți jucătorii, pentru găsirea unor soluții de compromis cu fiecare dintre ei.
- reorganizarea echipei și a clubului pentru achitarea tuturor datoriilor către ANAF și terți, conform legislației din România.

Fideli principiului „Faptele cântăresc mai mult decât vorbele", ASA Tîrgu-Mureș va continua să privească spre viitor, punând pe primul loc sportul și performanța", se arată în comunicatul postat în această seară pe site-ul oficial al grupării.


 

ASA Tg. Mureș a hotărât începerea procedurilor pentru intrarea clubului în insolvenţă. Decizia a fost luată în şedinţa Consiliului de Administrație întrunit în această dimineaţă. Conform regulamentului, gruparea ardeleană nu va mai putea evolua în sezonul viitor al cupelor europene chiar dacă se va clasa pe un loc care i-ar da acest drept..

Din cauza opririi finanțării dinspre Primărie, clubul a acumulat datorii care se cifrează la aproape 500.000 de euro, șefii au decis să declare insolvența, pentru a încerca astfel să redreseze situația financiară. ASA e însă în pericol să piardă toți jucătorii, liberi, la finalul sezonului.

Luna trecuta, Parlamentul a votat amendarea legii insolvenţei, astfel că după ce va fi publicată în Monitorul Oficial, fotbaliştii nu vor mai fi legaţi de club ca nişte sclavi, cum se întâmpla până acum. Dacă se vor aduna 90 de zile de neplată a contractului, fotbalistul îşi va putea depune memoriu pentru a deveni liber, iar în perioada următoare de mercato el se va putea transfera la orice echipă.

La Rapid, Petrolul, CFR şi celelalte cluburi care au intrat până acum în insolvenţă, memoriile fotbaliştilor erau suspendate la comisiile FRF. Iar jucătorii nu mai puteau pleca decât dacă găseau înţelegere la club.

La Tg. Mureș, jucătorii acceptaseră să primească doar primele de meci în timpul sezonului, iar salariile la finalul campionatului, din drepturile TV. Există pericolul ca ei să nu mai poată primi aceste sume restante, odată cu declararea insolvenței. 

În acest moment, dacă Dinamo nu va primi licența pentru sezonul viitor al Cupelor Europene, ultimul loc al Ligii 1 pentru competițiile continentale va fi adjudecat de prima plasată în play-out, loc ocupat în acest moment de CSU Craiova.

În Liga 1, în acest moment, mai sunt în insolvență CFR Cluj și Petrolul.