• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Gică Hagi (52 de ani) este recunosct pentru faptul că are fler la jucătorii tineri, dar și că se numără printre antrenorii care se pricepe și la ”recondiționat” fotbaliști, cum a fost și cazul lui Gabi Iancu (23 de ani). După transferul ratat la FCSB și mai apoi la Karbukspor, fotbalistul a mai primit o șansă chiar din partea ”Regelui”.

Iancu a revenit la Viitorul, clubul de unde a reușit să intre în vederile roș-albaștrilor, a jucat constant bine sezonul trecut, ba chiar a marcat golul ce a adus titlul grupării din Ovidiu, în ultima etapă, dar nu a mai făcut parte, oarecum surprinzător, din lot și pentru sezonul actual.

După ce în spațiul public au apărut detalii dezvăluite de către Cristian Bivolaru, directorul general al Viitorului, legate de faptul că Hagi a renunțat la Iancu, fotbalistul a acceptat să se destăinuie, în EXCLUSIVITATE pentru Digi Sport.

”Nu cred că este treaba domnului Bivolaru unde m-am transferat eu. Nu știe dumnealui detalii despre ofertele pe care le-am avut eu și ce am făcut eu în perioada de transferuri.

Cât despre plecarea de la Viitorul, pot să vă spun un singur lucru: eu am ales să plec! A fost dorința mea să plec! Nu am mai dorit să mai stau pentru că nu mi-a plăcut ce s-a întâmplat în play-off și cum am fost tratat.

Ei și-ar fi dorit ca eu să continui și în momentul în care i-am anunțat că vreau să plec s-au dus să înregistreze la Ligă un contract de prelungire, pe care l-am făcut când am semnat cu ei la începutul sezonului. Dar, acel contract nu este valabil dacă nu-l duci în 45 de zile de la semnarea lui.

La finalul sezonului, după ce i-am anunțat că plec, nu mi-au răspuns la telefon vreo 10 zile. Au vrut să ma țină legat cu acel contract”, a spus Gabi Iancu, în EXCLUSIVITATE, pentru Digi Sport.

”Iancu a dat cu piciorul la oala cu smântână! Hagi nu l-a mai vrut”

De cealaltă parte, Cristian Bivolaru, directorul general al Viitorului, a venit cu o altă variantă și a spus că de fapt Hagi a renunțat la Iancu.

”Gabi Iancu, dacă nu mă înşel, s-a transferat pe ultima sută de metri pe undeva... cred că prin coada clasamentului din Polonia.

Eu zic că el a dat cu piciorul la oala cu smântână. El venise de nicăieri. La noi n-a realizat că i s-a întins o mână şi că avea o şansă extraordinară să revină. Vorbesc despre a doua şansă.

Ajungi să fii în lotul echipei campioane, să câştigi un titlu şi să nu scoţi nimic din treaba asta. N-a fost dorinţa lui Iancu de a pleca, a fost dorinţa lui Gică Hagi! Nu l-a mai vrut! A văzut că el nu este dispus să facă pasul pentru calităţile pe care le avea. Hagi se aştepta să aibă o altă reacţie”, a spus Cristi Bivolaru pentru Pro Sport.

Gabi Iancu, în prezent legitimat la Termalica Nieciecza, locul 15 (penultimul) în prima ligă din Polonia, a bifat două prezențe, niciuna ca titular, a evoluat în total 35 de minute, dar a marcat un gol, din penalty (min. 90+7), în victoria, 2-1, cu Gdansk.