• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Juan Albin a plecat de la Dinamo și Cosmin Contra a explicat că motivul pentru care a apărut despărțirea este legat de faptul că jucătorul de 31 de ani a lipsit de la un antrenament.

Totuși, Marius Niculae, cel care a rămas în relații bune cu dinamoviști, e convins că viața extrasportivă exagerată a uruguayanului a dus la această despărțire.

”Cred că problemele sunt mult mai complexe decât faptul că a lipsit de la un antrenament. Ei se cunosc de la Getafe, de la Petrolul. Albin e un jucător de valoare, care putea face diferența. Altele au fost motivele. Bănuiesc că viața extrasportivă reprezintă motivul real pentru care Contra a renunțat la el.

Nu mi se pare normal să plece jucători în timpul campionatului. Trebuie înlocuiți. Trebuie să fii în negocieri cu alți jucători, atunci când renunți la anumiți jucători”, a spus Niculae, în cadrul emisiunii Fotbal Club, la Digi Sport.

Fără gol marcat în cele 6 meciuri jucate pentru Dinamo (4 în campionat și două în Europa League, cu Bilbao), uruguayanul a avut parte de mai multe probleme, decât de realizări. S-a acomodat greu, din cauza căldurii excesive peste care a dat la venirea în România, dar și din cauza problemelor fizice.

La scurt timp după transfer, directorul sportiv de la Dinamo, Ionel Dănciulescu, preciza că intră greu în formă din cauza situației de la fostul club, Veracruz, acolo unde fusese trimis la echipa a doua după un conflict cu antrenorul.

"Acum două seri, Albin mi-a transmis printr-un mesaj că e obosit fizic și psihic. Are niște probleme familiale care îl împiedică să dea randamentul maxim. I-am zis să se ducă a doua zi la antrenament și că vom vorbi abia după antrenament.

Nu s-a dus la antrenament și atunci, din punctul meu de vedere, a fost factorul care m-a făcut să iau decizia să ne despărțim de Juan Albin. M-am întâlnit în secunda 2 cu Adi Mutu și i-am transmis decizia mea.

Niciun jucător nu stă deasupra unei echipe sau unui club. L-am înțeles pe Albin, dar indisciplina nu are loc la mine la echipă, indiferent de statutul unui jucător", a spus Contra, într-o conferinţă de presă.

”Săgeată” a explicat și forma slabă a lui Adam Nemec și Sergiu Hanca. ”Nemec și Hanca se așteptau să prindă un contract afară și nu mai sunt motivați. Sunt cu gândul în altă parte, cu toate că la Cluj mi-a plăcut atitudinea lor. Nu sunt constanți”.