• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal l-a sancţionat, miercuri, pe jucătorul formaţiei Concordia Chiajna, Adrian Cristea, cu interzicerea oricăror activităţi legate de fotbal până la achitarea datoriei către fostul său club, Steaua Bucureşti.

"Nerespectarea dispoziţiilor art. 57, alin.8 din Statutul FRF - Admite cererea în temeiul art. 85.3, lit. a) din RD şi sancţionează jucătorul Cristea Adrian cu măsura interzicerii desfăşurării oricăror activităţi legate de fotbal până la data îndeplinirii obligaţiei de plată catre FC Steaua Bucureşti", se menţionează în soluţia comisiei publicată pe site-ul oficial al LPF.

”Prințul” a evoluat la Steaua în prima parte a sezonului 2013/2014, sub comanda lui Laurențiu Reghecampf. În ianuarie 2014, roș-albaștrii au renunțat la serviciile sale, dar nu s-au înțeles cu Cristea cu privire la condițiile rezilierii contractului.

Drept urmare, fotbalistul s-a adresat comisiilor FRF, iar la 11 aprilie 2014 Comisia de Recurs a obligat Steaua să-i plătească suma de 120.000 de euro, reprezentând restanțele salariale.

Cazul a ajuns apoi la TAS, unde cele două părți au ajuns la o înțelegere, Adrian Cristea promițând că va renunța la toate procesele deschise împotriva clubului Steaua. Jucătorul fusese de asemenea suspendat din orice activitate legată de fotbal, până la retragerea oricărei plângeri împotriva fostei sale echipe. 

Ulterior, în septembrie anul trecut, FRF a stabilit că Steaua are de primit din partea lui Cristea suma de 3.720 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Aceasta este datoria pentru care mijlocaşul de 32 de ani a fost suspendat.

Tot miercuri, Comisia de Disciplină l-a sancţionat cu suspendare pentru 2 jocuri şi o penalitate sportivă de 4.500 lei pe team-managerul echipei CS Universitatea Craiova, Silvian Cristescu.

Oficialul oltenilor a fost sancţionat pentru comportament jignitor la adresa oficialilor partidei de pe teren propriu cu FC Voluntari, pierdută cu scorul de 1-2, la 13 decembrie 2015, în cadrul etapei a 22-a.