• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Cei 9 jucători transferaţi în această iarnă de Steaua au costat doar 400.000 de euro. Becali va plăti însă sume importante pentru performanţe, mai mulţi fotbalişti având prime speciale pentru calificarea în Ligă.

Dintre echipele din Liga 1, campioana a făcut fără îndoială cele mai spectaculoase transferuri. Patronul roş-albaştrilor a anunţat la tv sume impresionante pentru achiziţii, însă din conturile grupării au fost cheltuiţi doar 400.000 de euro pe transferuri în ultimele luni. La finalul anului, Steaua s-a înţeles cu Ceahlăul să îi transfere pe Ştefănescu, Popadiuc şi Chitoşcă pentru 150.000 de euro, în timp ce în ianuarie Momcilovic a fost adus în schimbul sumei de 250.000 de euro.

În rest, conducerea Stelei a avut abilitatea să ia jucători gratis, chiar dacă aceştia s-au dovedit, în anii ce au trecut, fotbalişti de valoare. Astfel, Bourceanu, Pintilii, Gebhart, Bawab şi Marica au ajuns toţi sub comanda lui Reghe din postura de jucători liberi de contract. Niciunul dintre ei nu a avut cifre impresionante în trecutul recent, însă în cazul majorităţii accidentările au fost de vină. Staff-ul tehnic al campioanei e convins că va reuşi să îi pună pe picioare şi îi va face să strălucească în scurt timp.

Altfel, de notat că Steaua a făcut o serie de oferte pe mulţi bani pentru fotbalişti de la Astra (Enache, Junior Morais, De Amorim, Alibec, Budescu) şi CS U Craiova (Vătăjelu, Mateiu, Bancu şi Ivan). Cel mai mult l-ar fi costat pe Becali transferul ultimului, campioana oferind aproximativ 2 milioane de euro pentru Ivan. Fotbalistul a refuzat, cel puţin pentru moment, mutarea.

Valoarea jucătorilor aduşi de campioană, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de

Marko Momcilovic - 1 milion de euro

Alexandru Bourceanu - 1,5 milioane de euro

Mihai Pintilii - 1 milion de euro

Cătălin Ştefănescu - 300.000 de euro

Doru Popadiuc - 300.000 de euro

Sebastian Chitoşcă - 250.000 de euro

Timo Gebhart - 200.000 de euro

Thaer Bawab - 650.000 de euro

Ciprian Marica - 1 milion de euro

Total: 6,2 milioane de euro (profit 5,8 milioane)

Pe lângă fotbaliştii menţionaţi mai sus, sub comanda lui Reghecampf a ajuns şi Paul Pârvulescu, revenit după împrumutul la FC Voluntari.