• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

În Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal, care a avut loc miercuri dimineață, pe lângă implementarea arbitrajului video, s-a luat și o decizie în privința cluburilor care vor ajunge în situația de a nu se mai susține din cauza problemelor financiare.

”S-a luat o decizie pentru evitarea situaţiei prejudicierii celorlalte cluburi în cazul în care un club refuză să mai participe în competiţie pe parcursul desfăşurării acesteia din cauza unor probleme de natură financiară.

Astfel, Adunarea Generală a decis ca atunci când există riscul retragerii din competiţie, departamentul juridic să lanseze o investigaţie, iar apoi să se facă o propunere motivată către Adunarea Generală. Atunci Adunarea Generală poate decide ca în cazul acelui club banii din drepturile TV să nu mai fie plătiţi în trei tranşe, ci după disputarea fiecărui joc.

Asta pentru că un meci reprezintă 102.600 de euro, iar acest prejudiciu ar fi suportat de către toate cele 14 cluburi prin diminuarea valorii drepturilor TV aferente sezonului respectiv”, a spus Justin Ștefan, secretarul general al LPF.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Adunarea Generală a discutat, miercuri, şi despre completarea Statutului LPF.

”Completarea Statutului Ligii Profesioniste de Fotbal este în proces de analiză la instanţa judecătorească. A existat o anumită solicitare din partea judecătorului ca la un articol care face referire la posibilitatea LPF de a constitui societăţi comerciale să se introducă o menţiune.

Mai exact să se precizeze că dividendele acelei societăţi comerciale vor fi reinvestite sau folosite de LPF pentru realizarea scopului său statutar", a mai punctat Ștefan.

De asemenea, articolul care precizează că LPF poate să organizeze şi alte activităţi sportive va fi scos din Statut cu această ocazie ca urmare a unei solicitări a Federaţiei Române de Fotbal.

În cadrul şedinţei de miercuri s-a modificat contractul privind încasarea drepturilor TV astfel încât deţinătorul să achite către LPF rata a doua în două tranşe.

"Există o modificare privind încasarea drepturilor TV. Până acum LPF încasa de la deţinător în două tranşe. Această modificare în contractul cu deţinătorul media menţionează că rata a doua se împarte în două, adică o parte în ianuarie şi o parte după terminarea sezonului regulat (n.r. - martie). Asta şi datorită modificărilor TVA-ului", a explicat Ionuţ Calancia, directorul economic al LPF.