• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

UPDATE Ora 13:00: E clar, Juan Albin chiar pleacă! Mijlocașul ofensiv din Uruguay are programată plecarea din ţară joi dimineață.

Cauzele sunt împărțite: la despărțire au contribuit acomodarea grea a jucătorului, care acuză presiunea resimțită din cauza așteptărilor la adresa lui, dar și nemulțumirea conducerii, care consideră că salariul pentru care s-au înțeles este prea mare pentru ce poate să ofere uruguayanul.

De la ora 16:45, în direct la Digi Sport 1 şi pe pagina oficială de Facebook Digi Sport, antrenorul lui Dinamo, Cosmin Contra, va susţine o conferinţă de presă în care va face lumină în cazul Albin.


Dinamo are parte și de primul "cutremur", după startul slab de sezon. Cel mai răsunător nume adus în această vară, Juan Albin, e foarte aproape de o despărțire prematură de "câini", la doar o lună de la oficializarea transferului în Șoseaua Ștefan cel Mare.

Fără gol marcat în cele 6 meciuri jucate pentru Dinamo (4 în campionat și două în Europa League, cu Bilbao), uruguayanul a avut parte de mai multe probleme, decât de realizări. S-a acomodat greu, din cauza căldurii excesive peste care a dat la venirea în România, dar și din cauza problemelor fizice. La scurt timp după transfer, directorul sportiv de la Dinamo, Ionel Dănciulescu, preciza că intră greu în formă din cauza situației de la fostul club, Veracruz, acolo unde fusese trimis la echipa a doua după un conflict cu antrenorul.

Cotat la un milion de euro în acest moment pe site-urile de specialitate, sud-americanul a ajuns la Dinamo pentru un preț scăzut. Bucureștenii au plătit doar o sumă către impresarul său: 50.000 de euro.

Ambele părți sunt nemulțumite de cum s-au desfășurat lucrurile până acum. Fotbalistul consideră că presiunea de pe umerii săi este prea mare, în timp ce staff-ul tehnic și conducerea au nemulțumiri față de randamentul oferit de jucătorul în care își puneau cele mai mari speranțe.

Antrenorul Cosmin Contra și-a dat seama că uruguayanul este alt jucător față de cel pe care îl cunoștea de la Getafe și de la Petrolul. După victoria cu Gaz Metan (3-1 VIDEO), tehnicianul spunea că are răbdare cu el și i-a luat apărarea după ieșirea nervoasă pe care a avut-o jucătorul. Acum, însă, ultimele probleme ar putea duce la o despărțire rapidă, după cum anunță Gazeta Sporturilor.