• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

CFR-FCSB 0-0. Clujul pare a fi teren "minat" pentru Alibec. Dacă în primăvară, în sezonul regulat, atacantul roş-albaştrilor a luat roşu, în această seară el s-a dat în spectacol, având o ieşire nervoasă în momentul schimbării. Oamenii de fotbal, în frunte cu Ilie Dumitrescu, fostul mare jucător al Stelei şi al naţionalei, au criticat gestul făcut de vârf.

Înlocuit în minutul 61 cu Harlem Gnohere, căpitanul ”roș-albaștrilor” a părăsit terenul vizibil dezamăgit, apoi a dărmat cu piciorul bidoanele cu apă, pentru ca ulterior să nu mai rămână pe banca de rezerve și să plece direct la vestiare.

Un jucător extrem de capricios, fostul golgheter al Astrei a fost criticat de Reghe, care totuşi a ţinut să dea o notă optimistă ieşirii vârfului. "Pe mine mă bucură atitudinea sa, pentru că înseamnă că suferă şi înseamnă că îşi doreşte foarte mult", a spus tehnicianul, pe lângă "urecheala" de rigoare.

Mult mai categoric în privinţa comportamentului lui Alibec, care a primit banderola de căpitan tocmai pentru a fi mai responsabil, a fost Ilie Dumitrescu. În studiul Digi Sport Special, eroul partidei cu Argentina şi-a spus punctul de vedere pe marginea subiectului.

"Responsabilitatea pentru rezultate îi aparţine 100% antrenorului. El a decis să fie scos Alibec pentru că nu a făcut o partidă grozavă. Cred că nici Denis nu e fericit cu evoluţia lui, dar nu trebuie să ai o reacţie de genul ăsta. Trebuie să te duci, să te aşezi frumos pe bancă, să stai lângă echipă. Nu era foarte frig, el trebuia să fie alături de echipă până la final. Sunt nişte ieşiri în decor care nu îl pun într-o lumină foarte bună. De ce? Pentru că eu mă gândesc la viitor. Sunt scouteri la stadion, vin să te vadă, să te urmărească şi tu ai ieşiri de genul ăsta. L-am văzut pe Cavani supărat, dar s-a aşezat pe bancă şi a stat până la final. Nu poţi să te comporţi aşa. Şi pe antrenor îl pui într-o situaţie delicată. Nu trebuie să îi acceptăm toate ieşirile astea lui Alibec, probabil va fi o discuţie între cei doi (n.r.între jucător şi antrenor). Alibec trebuie să înţeleagă că în seara asta nu s-a ridicat la nivelul aşteptat, nu a avut nicio realizare. Nu spun asta pentru că nu a marcat, pentru că sunt meciuri când un atacant nu înscrie, dar se detaşează prin anumite chestii. A intrat Gnohere şi într-adevăr a adus un plus", a spus Ilie Dumitrescu

Nicolae Dică, fost jucător şi antrenor secund la formaţia roş-albastră, nu a părut a fi nici el de acord cu ieşirea lui Alibec, însă a precizat că lucrurile vor reveni pe făgaşul normal după o discuţie a lui Reghe cu atacantul.

"Important e ca antrenorul să gestioneze aceste lucruri şi eu cred că are experienţa necesară să o facă", a spus "Dicanio", completat de fostul mare arbitru, Ion Crăciunescu. "Nu poţi nici pe Gnohere să îl ţii la infinit pe banca de rezerve. Trebuie să îl introduci în teren. Şi astăzi, Alibec a jucat mai slab".

 

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT