• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Situațiile financiare ale multor echipe din Liga 1 sunt extrem de precare, dar mai marii fotbalului românesc nu mai acceptă niciun fel de concesii. În acest sens, Comisia de licențiere, din cadrul FRF, condusă de Viorel Duru, a decis, potrivit news.ro, ca echipele ASA Târgu Mureș și Pandurii să fie depunctate, din cauza datoriilor. Astfel, ASA a fost penalizată cu 6 puncte, în timp ce gorjenii au fost amendați cu 3 puncte.

Cele două penalități au fost dictate înainte de etapa care se dispută în acest weekend și vor intra în vigoare abia în sezonul viitor. Cum a pierdut vineri, 19 mai, meciul cu Pandurii, scor 1-0, și a retrogradat matematic, ASA Târgu Mureș a scăpat de acest ”-6”, pentru că sancțiunea nu se reportează și pentru Liga 2.

În schimb, dacă cei de la Pandurii vor evita ”matineul”, atunci gorjenii vor pleca în sezonul viitor de la -3.

Nu este pentru prima dată când echipele din Liga 1 sunt astfel ”taxate” de către Comisia de licențiere. Exact în urmă cu un an de zile, și tot din cauza datoriilor mari, CFR Cluj și ASA Tg Mureş au fost ”taxate” cu -6 punctem în timp ce ACS Poli, intrată în Liga 1 în locul Rapidului, a fost amendată cu -14 puncte, 8 puncte pentru datorii și 6 pentru neîndeplinirea baremului.