• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Oficialii celor de la CFR Cluj tac și fac! În numai câteva zile, ardelenii i-au transferat pe Valentin Costache, de la Dinamo, și pe Sebastian Mailat, liber de contract după un diferend cu ACS Poli Timișoara și promit să nu se oprească aici. Sigur, Costache se va alătura lotului din Gruia abia după ce se va fi terminat anul în curs, dar este deja oficial că roș-albii vor primi la schimb suma de 700.000 de euro.

Cele două mutări au luat prin surprindere lumea fotbalului din Liga 1, dar apropiații fostei campioane susțin că de fapt totul a fost gândit cu minuțiozitate. Dan Petrescu a creionat încă din vară lotul pe care și-l dorește iar conducerea lucrează acum la definitivarea acestuia. Totul pentru ca CFR Cluj să devină o echipă puternică și capabilă de a se bate cu FCSB pentru cununa cu lauri.

”Cei de la CFR Cluj lucrează foarte bine, mai ales că au gânduri mari. Își doresc foarte mult să câștige titlul sezonul acesta. Tocmai de aceea au fost aduși cei doi tineri jucători de mare perspectivă și vor mai lua și alții. 

Ei nu admit să nu câștige titlul sezonul acesta. Vor face tot posibilul să realizeze asta. S-au orientat spre jucătorii sub 21 de ani, nu pentru a-i vinde, ci pentru ca Dan Petrescu să aibă mai multe variante. 

Dar, e clar că vor mai aduce jucători în pauza de iarnă. Anul ăsta au gânduri mari”, a spus Gabi Balint, la ”Fotbal Club”.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Fostul mare fotbalist al Stelei a mai precizat și faptul că unul dintre atuurile ardelenilor este acela că au un plan foarte bine pus la punct.

”Au pe cineva care vrea să investească în fotbal, deși acest termen nu este unul prea corect, mai ales că din acest sport nu se câștigă. FCSB este o excepție, dar și acolo în primii ani, Gigi Becali a pierdut mulți bani.

Dar, cei de la CFR sunt foarte hotărâți, bine organizați, lucrează excelent. Și e bine că apar astfel de echipe, pentru că doar concurența poate crește nivelul fotbalului din România”, a mai precizat Gabi Balint.

Expertul Digi Sport crede că CFR a profitat și de faptul că la FCSB lucrurile nu se fac așa cum trebuie, atunci când e vorba despre negocierile cu jucătorii doriți.

”Câteodată, cei de la FCSB vorbesc mult, înainte de a face un transfer. Iar cei de la CFR n-au spus ni9mic, s-au dus direct la țintă și au luat jucătorii. De aceea spun că uneori e bine să vorbești mai puțin și să te miști mai rapede”, a mai spus Balint.

După Costache și Mailat, CFR Cluj îl vrea și pe Olimpiu Moruțan (18 ani), fotbalist la care nu a renunțat nici Gigi Becali.

"Pe Moruţan îl vreau şi CFR nu o să îl ia niciodată. De ce? Pentru că vrea Becali să îl ia", a spus latifundiarul, într-o intervenție în EXCLUSIVITATE la Digi Sport.