• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Steaua a obţinut a doua victorie în stagiul de pregătire din Antalya, 1-0 cu Sturm Graz, ocupanta locului 4 în Austria, la capătul unui meci în care adversarul nu i-a pus foarte multe probleme.

Ciprian Marica a marcat primul său gol în tricoul campioanei şi a scos şi un penalty, ratat de Hamroun. În ciuda faptului că a irosit lovitura de pedeapsă, fostul jucător al celor de la Oţelul s-a numărat din nou printre remarcaţii echipei lui Laurenţiu Reghecampf, la fel cum s-a întâmplat cu tânărul Sebastian Chitoşcă.

Mijlocaşul de 23 de ani, adus de la Ceahlăul Piatra Neamţ, va fi împrumutat în partea a doua a sezonului la FC Voluntari, dar înainte de a ajunge în lotul ilfovenilor a dovedit că poate fi o soluţie pentru Steaua în viitor.

Mai jos, vă propunem o analiză a jocului prestat de cei 17 fotbalişti folosiţi de Reghecampf în partida cu Sturm Graz.

TITULARII

Florin Niţă - A jucat doar în prima repriză, în care austriecii nu au ameninţat aproape deloc poarta, dar atunci când a fost cazul, a fost mereu atent.

Costel Râpă - Fără mari probleme pe faza defensivă, fundaşul dreapta al campioanei a încercat să ofere sprijin în atac, dar fără foarte mult succes. Singurul moment în care s-a remarcat cu adevărat a venit în finalul primei reprize, când a centrat perfect pentru lovitura de cap a lui Hamroun. Algerianul a trimis peste poartă din apropiere.

Paul Papp - Folosit din nou ca fundaş central, fostul vasluian a avut destule momente de nesiguranţă, fără repercusiuni pe tabelă. În orice caz, venirea unui alt apărător l-ar putea scoate din echipă.

Fernando Varela - În condiţiile în care austriecii au atacat foarte puţin în prima repriză, atunci când s-a aflat pe teren, prestaţia căpitanului roş-albaştrilor nu a ieşit în evidenţă. Oferă, însă, mai multă siguranţă decât partenerul său din centru.

Alin Toşca - Evoluţie discretă a fundaşului stânga, în cele 45 de minute în care a fost folosit. A jucat sigur, fără a-şi asuma vreun risc.

Sulley Muniru - Integralist în linia de mijloc, ghanezul a avut momente bune de joc şi dă senzaţia că pregătirea fizică făcută în această iarnă îi prieşte. Cu toate acestea, dintr-o eroare a sa din repriza a doua, austriecii puteau egala.

Cătălin Carp - Fostul jucător al lui CFR Cluj a început meciul ca mijlocaş central şi a părut stingher şi nesigur în acea poziţie. Odată cu ieşirea lui Varela la pauză, a coborât în centrul apărării, unde jocul său a devenit mai solid.

Mihai Pintilii - Acelaşi metronom din linia mediană. Rămâne un jucător fundamental pentru Reghecampf, chiar dacă nu iese foarte mult în evidenţă.

Jugurtha Hamroun - Este deja o certitudine şi cu greu poate fi scos dintre titulari. Algerianul a pasat superb pentru Marica la faza penalty-ului şi, chiar dacă a ratat lovitura de pedeapsă, a fost din nou printre cei mai activi stelişti. Dacă va reuşi să fie mai puţin egoist şi să concretizeze ocaziile de care beneficiază, poate deveni o armă extrem de importantă pentru Steaua în lupta pentru titlu.

Rareş Enceanu - Cel mai slab stelist şi o nouă şansă ratată de a convinge că poate fi o soluţie pentru Steaua.

Ciprian Marica - Golul victoriei, penalty scos şi progrese importante din punct de vedere fizic. La toate acestea se adaugă experienţa mare adunată în peste un deceniu în care a jucat în străinătate. Sunt semne importante că Steaua a făcut o adevărată afacere când a decis să-i ofere atacantului de 30 de ani şansa de a-şi relansa cariera.

VIDEO: Golul marcat de Marica

REZERVELE

Valentin Cojocaru - Intrat la pauză, tânărul portar al Stelei a avut mai mult de muncă decât Niţă, dar s-a descurcat bine şi nu le-a dat emoţii colegilor.

Marko Momcilovic - Sârbul l-a înlocuit pe Toşca la pauză şi a avut o evoluţie sigură din punct de vedere defensiv. Pe final, putea marca golul de 2-0, în urma unui corner.

Tha'er Bawab - Şi el a întrat pe teren la începutul părţii secunde. A fost foarte implicat în joc şi a adus un plus în ofensivă. Cu toate acestea, cel mai bun moment al său a venit în minutul 72, când a scos cu capul de pe linia porţii, la un corner al austriecilor.

VIDEO: Mingea scoasă de Bawab de pe linia porţii

Sebastian Chitoşcă - Surpriza plăcută a serii. Intrat pe teren în minutul 60, mijlocaşul i-a oferit pasa de gol lui Marica după doar câteva secunde. Apoi, până la finalul partidei, s-a remarcat prin efort şi tehnică. Un jucător de urmărit în a doua parte a sezonului.

Cătălin Ştefănescu - A jucat doar în ultimul sfert de oră, înlocuindu-l pe Marica, fără a se remarca în vreun fel.

Alexandru Tudorie - La fel ca Ştefănescu, a fost folosit din minutul 75, când a intrat în locul lui Pintilii. A avut la dispoziţie prea puţin timp pentru a reuşi ceva notabil.

Următorul amical al Stelei este cel împotriva lui Ludogorets, care va avea loc pe 31 ianuarie, de la ora 19:00, şi va fi transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport 1.