• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Steaua a remizat, 2-2, cu Young Boys Berna, în primul amical al stagiunii de pregătire de iarnă. Pentru Laurenţiu Reghecampf, a fost prima oportunitate de a-i vedea la lucru pe ultimii veniţi, Ciprian Marica şi Tha'er Bawab.

Mai jos, vă propunem o analiză a jocului prestat de fotbaliştii folosiţi de Reghe, cel care a trimis pe teren nu mai puţin de 21 de jucători:

Niţă - în afară de gol, la care nu avut nicio vină, a oferit un joc de picior bun, a încercat să pună mingea jos şi în momentele de presiune şi să paseze aproape, pentru ca Steaua să nu piardă şansa de a ataca.

Râpă - a fost sigur pe faza defensiva, dar nu a urcat aproape deloc să ajute la construcţie. Şi-a îndeplinit bine sarcinile de marcaj.

Papp - sigur, mai ales când atacurile adversarilor s-au purtat cu mingea la firul ierbii: a respins şi multe centrări ale elveţienilor şi a fost la un pas de accidentare în debutul reprizei secunde, atunci când a fost contrat de coechipierul Râpă.

Varela - a fost surprins la o ocazie mare ratată de Hoarau, în prima repriză, dar a şi blocat o acţiune periculoasă a elveţienilor. A fost în continuare căpitanul Stelei, în primele 45 de minute, cât a fost pe teren.

Toşca - ca de obicei, unul dintre cei mai constanti jucători ai Stelei. A fost sigur pe faza defensivă. nu a urcat foarte mult in ofensiva. După iesirea lui Varela, a jucat în centrul defensivei şi a fost depăşit la ocazia mare de pe final semnată de Afum.

Pintilii - foarte util la fazele fixe, a închis bine culoarele la centrul terenului. După ieşirea lui Varela, a purtat banderola de căpitan.

Muniru - a greşit la primul gol, când şi-a scăpat adversarul din marcaj, şi nu a oferit siguranţă la mijlocul terenului.

Popa - a alergat mult şi a scos o lovitură liberă periculoasă, în prima repriză. A făcut pressing în multe momente ale jocului.

Stanciu - s-a zbătut mult, a coborât pentru a lua baloane şi a recuperat mingi. El a executat fazele fixe după ieşirea lui Bawab, dar nu a fost în niciun moment periculos pentru poarta adversă. 

Hamroun - cel mai bun om al Stelei. Pe lângă dubla semnată, a fost activ şi în defensivă şi în ofensivă. Ca de obicei, a avut o disponibilitate mare la efort.

Bawab - a bifat primele 30 de minute în tricoul Stelei: a scos penalty-ul din care românii au deschis scorul, după o cursă irezistibilă. A făcut bine şi faza defensivă, blocând un contraatac periculos. A fost desemnat să execute fazele fixe.

Marica - a jucat 48 de minute, dar a intrat foarte puţin în combinaţii cu colegii din atac, fiind clar faptul că nu este încă fizic pus la punct. A avut nevoie însă de o singură sclipire pentru a furniza o pasă de gol.

Cojocaru - nu a greşit la golul primit şi a avut două intervenţii salvatoare pe final. A dat siguranţă defensivei.

Momcilovic - a blocat atacurile de pe partea lui, jucând simplu în majoritatea cazurilor. A jucat toată repriza a doua şi şi-a ţinut bine adversarul.

Carp - a fost folosit iniţial la închidere şi a încercat sa intre în combinaţii cu colegii. A coborât în defensivă după ieşirea lui Papp şi a fost la un pas de un super gol, din lovitură liberă.

Popadiuc - a intrat în minutul 58, în locul lui Popa, a depus mult efort, dar nu s-a evidenţiat în jocul de atac al Stelei.

Onţel, Tudorie, Ştefănescu, Mihalcea şi Chitoşcă au fost introduşi pe teren pe finalul meciului şi nu au avut prea mult timp la dispoziţie pentru a se evidenţia.

Steaua va întâlni Ujpest în următorul amical, care se va disputa pe 26 ianuarie, în al doilea cantonament al campioanei. Partida va începe la ora 19:00 şi va fi transmisă ÎN DIRECT şi ÎN EXCLUSIVITATE de Digi Sport 1. Fazele VIDEO se văd în timp real pe digisport.ro şi pe m.digisport.ro.