• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

VIDEO Dinamo - Steaua. Ioan Andone a declarat că echipa sa are nevoie de toate cele trei puncte din derby-ul cu Steaua, de azi (20:30, în direct la Digi Sport 1), pentru a se putea apropia de locurile fruntaşe ale clasamentului Ligii 1.

LIVE VIDEO& TEXT AICI

“Ne aşteaptă un meci greu. Toţi de aici ştim ce înseamnă un derby Dinamo - Steaua. Aşteptăm foarte mulţi suporteri, cum ne-au obişnuit în ultimul timp, cu coregrafii, şi să ne susţină necondiţionat. Pentru că asta e important, să fim susţinuţi necondiţionat. Meciul nu va fi uşor, va avea o încărcătură destul de mare. Avem nevoie de puncte ca de aer, cele trei puncte ne apropie de locurile fruntaşe.

Cred că le putem câştiga şi am încredere în jucători că pot câştiga pe merit, pentru că avem valoare. Avem un grup bun, construit destul de greu, dar încet, încet joacă. Suntem echipa cu cele mai multe goluri marcate. Ce e important, să nu primim gol pentru că sigur vom marca. Avem tot lotul la dispoziţie, nu avem accidentaţi sau suspendaţi. Doar o mică problemă cu Penedo, dar eu sper ca astăzi să se antreneze normal şi mâine poate îl vedeţi în poartă”, a declarat Andone.

Tehnicianul a criticat reacţia dură a unor suporteri, care au apostrofat jucătorii înaintea meciurilor, spunând că are nevoie de susţinere necondiţionată: “Nu ai voie să-ţi înjuri jucătorii tineri români înainte. Nu ai voie să-l înjuri pe Brănescu, pe Nedelcearu, la încălzire. Ce moral au ei în timpul meciului? Mie pot să-mi strige demisia cât vor. După meci pot striga orice. Dar nu înainte de meci. Asta e deranjant. Pentru a ajunge sus avem nevoie de suporteri care să ne susţină necondiţionat. La bucurie toţi vin. Eu sper să vină 30.000. Şi simţi că vor veni, că simţi lumea pe stradă. Avem nevoie de public, de suporterii noştri”.

Ioan Andone a afirmat că va lua în considerare în analizarea adversarului atât meciurile mai slabe ale Stelei din campionat, dar şi partidele din Liga Europa. “Noi analizăm toate situaţiile, avem o strategie, aşa cum au şi ei. Analiza o facem şi din campionat şi din repriza a doua cu Osmanlisopor, una foarte bună a lor. Le observăm slăbiciunile, dar şi calităţile. Steaua are calitate, nu întâmplător e pe primul loc, chiar dacă nu joacă sperctaculos. Dar noi avem jucători care pot să facă diferenţa. Popa este un jucător imprevizibil, de viteză, poate oricând să aibă o acţiune perpendiculară, dar sunt soluţii. Noi îi analizăm şi să vedem care va fi formula lor de mâine. E foarte important unde joacă Tamaş, central sau la dreapta. Dacă joacă la dreapta poate e mai bine pentru noi. Sigur au şi ei o strategie, pentru că e al treilea lor meci în şase zile. Ei ştiu mai bine ce-şi doresc”, a mai spus Andone.

Pentru partida cu Steaua, dinamoviştii nu au promisă o primă din partea conducerii: “Nu s-a discutat despre o motivaţie financiară, poate deseară domnul Negoiţă va avea vreo tentativă. Dar la derbiuri niciodată nu au fost importante primele. Este orgoliul ăsta, că vrei să câştigă împotriva Stelei”.

Dinamo - Steaua, din etapa a 18-a a Ligii 1, se va juca miercuri, 30 noiembrie, de la ora 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1. Meciul poate fi vizionat GRATUIT și pe digisport.ro și pe m.digisport.ro de către abonații RCS-RDS.

Fazele VIDEO vor fi redate ÎN TIMP REAL pe digisport.ro, precum și pe m.digisport.ro.