• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)

  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Andrei Ivan (20 de ani) o părăseşte pe CS U Craiova. Clubul oltean şi FC Krasnodar au ajuns la un acord în privinţa transferului fotbalistului pentru 3 milioane de euro. În funcţie de performanţele jucătorului, formaţia din Bănie va mai primi 1 milion de euro.

Intrat în urmă cu un an şi jumătate în atenţia Barcelonei, vârful oltenilor părea că a ratat fiecare tren care i s-a ivit, între timp ofertele pe numele său de la FCSB şi de la alte cluburi mai mici din Vest fiind refuzate. Oficialii Craiovei au preferat să aştepte şi, se pare, au tras lozul câştigător.

Astfel, oficialii lui CS U şi ai lui FC Krasnodar s-au pus de acord asupra mutării. Trei milioane de euro vor primi oltenii, plus un bonus de 1 milion, în funcţie de randamentul atacantului.

Vârful a semnat un contract valabil pe 5 ani şi va primi pentru fiecare an în care îmbracă tricoul ruşilor 500.000 de euro. Mutarea a fost intermediată de agentul Ion Carp. Atacantul a părăsit deja ţara cu destinaţia Rusia, mutarea fiind perfectată încă dinaintea primei etape din Liga 1. 

Andrei Ivan a marcat 19 goluri pentru CS U Craiova și a reușit 13 pase decisive în cele 101 meciuri jucate în toate competițiile.

1,8 milioane de euro este cota de piaţă a lui Ivan, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de

5 selecţii are Ivan la prima reprezentativă a României, fără a marca vreun gol. El a debutat la naţională încă din 2015

La Krasnodar, antrenor este Igor Shalimov (48 de ani), un fost jucător al lui Inter și Napoli. Între 2008 și 2011, acesta a fost selecționerul echipei naționale feminine a Rusiei. Din 2015, acesta activează la Krasnodar. Mai întâi, el a fost antrenorul echipei a doua a clubului, apoi, el a devenit secund la prima formație, după care, în 2016, el a devenit principal, după o scurtă perioadă în care a fost interimar.

FC Krasnodar a perfectat deja alte 7 transferuri, în această vară, iar în acest sezon în care și-au și inaugurat una dintre cele mai frumoase arene (pe care se vor disputa și meciuri de la Cupa Mondială 2018) se anunță o candidată puternică la titlu. De altfel, de la promovarea pe prima scenă, Krasnodarul nu a terminat niciodată mai jos de locul 4 în campionat. 

FC Krasnodar a încheiat pe locul al patrulea campionatului în Rusia în sezonul trecut și s-a calificat în turul al treilea preliminar al Europa League, acolo unde urmează să joace cu câștigătoarea duelului dintre slovacii de la Slovan Bratislava și danezii de la Lyngby.