• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Andrei Vlad a fost supranumit de Gigi Becali ”Messi al portarilor”. La 18 ani, goalkeeper-ul venit cu scandal de la Craiova, a jucat deja pentru FCSB, în Cupă și în Europa League.

Dumitru Stângaciu l-a comparat pe Vlad cu Bogdan Lobonț, cel care la Roma a fost mai mereu a doua variantă, dar a acceptat situația.

”În occident, numărul unu e numărul unu și numărul doi e numărul doi. Uite cazul lui Lobonț. Întotdeauna a fost numărul doi. El se pregătea iar în momentul în care îi venea rândul, trebuia să fie acolo. Și apăra bine.

Cel mai bun antrenament e jocul. În joc te întâlnești cu cele mai bune situații pe care nu le întâlnești la antrenament. Dacă nu joci, e mai greu să demonstrezi ceva și să arăți lumii cine ești. Deocamdată Niță este numărul unu, e titular de drept. Sper să fie serios. E la un club bun”, a spus Stângaciu, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

În vârstă de 18 ani, Vlad a ajuns la FCSB în această vară pentru 400.000 de euro, de la CS U Craiova.

”Nu trebuie să luăm jucători de la 15 ani și să-i ținem rezerve. Când mai capătă experiență? Când mai au plăcerea dezvoltării personalității în cadrul unui grup în care probabil că în timp va ajunge lider?

Cum să ajungi lider la 18 ani într-un lot în care există Budescu sau Pintilii? N-ai cum. Trebuie să te supui etapelor vieții. Societatea îți dă trepte pe care trebuie să le parcurgi”, a spus și Mihai Stoichiță, prezent de asemenea în platou.