• Italia etapa a 13-a: Napoli - Milan (ACUM, pe Digi Sport 2) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (ACUM, pe Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (ACUM, Digi Sport 3)

Cătălin Golofca (27 de ani) se află pe lista jucătorilor de la FCSB care pot părăsi echipa în pauza de iarnă. Mijlocașul nu s-a impus ca titular în echipa lui Nicolae Dică, ba chiar a intrat în dizgrația patronului, după o escapadă extrasportivă.

De la acel episod, Golofca a mai prins rar lotul, astfel că s-a conturat tot mai mult ideea că în proximul mercato roș-albaștrii se vor descotorosi de el. Au apărut și declarații oficiale în acest sens, din partea celor de la Botoșani, care au confirmat și că fotbalistul vrea să revină la gruparea care l-a consacrat.

În tot acest timp, Golofca s-a antrenat foarte bine, nu a făcut nazuri pentru că a fost trimis la echipa a doua, ba chiar a profitat din plin de șansa primită. Mijlocașul a preluat tricoul cu numărul 10 și banderola de căpitan la FCSB 2 și a avut prestații apreciate, chiar dacă valoarea adversarilor săi a fost una de nivelul ligii a treia.

Și în partida de vineri, cu Râmnicu Sărat, câștigată de tinerii roș-albaștri cu 1-0, grație golului marcat de către Daniel Benzar în minutul 72, Golofca a fost cel mai bun de pe teren. Cătălin a arat terenul în lung și în lat, a contribuit și la faza defensivă, dar a și triat toate acțiunile de atac ale colegilor săi. Faptul că a fost cel mai bun este dovedit de faptul că a obținut un penalty, ratat de Benzar, dar și că i-a oferit o pasă de gol aceluiași Benzar, în minutul 72.

”Golofca mai are o şansă, el era cam vagabond. A mers în cluburi, a crezut că a venit în Bucureşti şi că toate femeile din cluburi sunt ale lui. Am vorbit cu el şi i-am zis că nu mai are voie să iasă din casă.

Nici la restaurant nu se mai duce. Mănâncă acasă parizer cu pâine. L-am văzut în restaurant, adio! El d-aia nu mai putea să alerge, că era tot timpul cu gândul în altă parte", a declarat Becali, la "Fotbal Club", de la Digi Sport, acum o lună.

Fotbalistul în vârstă de 27 de ani a ajuns la FCSB în august, atunci când a fost transferat de la FC Botoşani pentru 400.000 de euro.

Golofca nu a marcat încă niciun gol pentru "roş-albaştri", în opt partide disputate, în toate competiţiile.

 

foto: facebook: ramnicu sarat-supporter