• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

UPDATE Ora 16:35. Președintele executiv al celor de la Astra Giurgiu, Dani Coman, a susținut, în cadrul unei intervenții telefonice ÎN DIRECT, găzduită de emisiunea ”Fotbal Club” de la Digi Sport, că echipa patronată de către Ioan Niculae nu poate fi depunctată săptămâna viitoare.

”Este adevărat că trebuie să-i dăm niște bani lui Laban, dar termenul de plată este 9 decembrie și nu perioada de grație de cinci zile despre care ați spus dumneavoastră.

Chiar suntem în discuții avansate cu jucătorul pentru a-i plăti direct din banii pe care-i vom primi de la UEFA între data de 8 și 15 decembrie. Dacă nu ne vom înțelege, asta este, vom plăti așa cum am procedat și în alte cazuri”, a spus Coman la Digi Sport. 

Conform deciziei luate astăzi, Astra va trebui să achite datoria către Laban, 40.000 de euro, în termen de 5 zile, iar dacă nu o face va fi amendată din nou. În situaţia în care plata nu se face nici în următoarele 15 zile, atunci clubul va avea transferurile blocate. Dacă nici după alte 15 zile litigiul nu este stins, atunci echipa va pierde două puncte.
Clubul Astra Giurgiu a fost obligat, miercuri, de Comisia de Disciplină a FRF la plata restanţelor contractuale către fostul său jucător, cipriotul Vicent Laban, în prezent legitimat la gruparea AEK Larnaca.

De asemenea, membrii comisiei au sancţionat clubul giurgiuvean cu 3.000 de lei penalitate sportivă. “Laban Vincent vs. AFC Astra Giurgiu - neexecutare hotărâre CNSL - Se acordă un termen de graţie de 5 zile pentru plata debitului către jucător şi se penalizează clubul AFC Astra Giurgiu cu suma de 3.000 lei.”, se arată în soluţia comisiei publicată, miercuri, pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Laban nu e singurul jucător care a plecat în vara trecută de la Astra și care a câștigat un litigiu cu clubul giurgiuvean. Clubul a fost obligat să plătească restanțe salariale și lui Elliot Grandin, francezul care a jucat doar două partide în Liga 1 și una în Cupa României.

În vârstă de 31 de ani, Laban a jucat 70 de meciuri la Astra, în două sezoane, purtând în mai multe partide banderola de căpitan.