• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Marius Şumudică a fost suspendat în această seară pentru şase luni, Comisia de Disciplină a FRF găsindu-l vinovat pentru că ar fi mizat diferite sume la pariuri, pe meciurile din campionatul intern.

Decizia este executorie, astfel că tehnicianul nu va putea, cel puţin până la recurs, să se implice în vreun fel în coordonarea echipei Astra.

Preşedintele Consiliului Director de la Astra, Petre Buduru, a declarat că giurgiuvenii îl vor sprijini pe Şumudică, chiar dacă admite că acesta a adus un prejudiciu de imagine. Totuşi, antrenorul este un catalizator important în cadrul echipei, astfel că fără el lucrurile au şanse mici să se mişte în direcţia dorită de conducere.

"E nedreaptă sancţiunea, dar trebuie să vedem încadrarea. Am avut multe încercări în ultima perioadă, acum a venit şi asta cu Şumudică. Nu putem să-i îngrădim dreptul la muncă. Ok, aduce un prejudiciu de imagine, dar echipa va avea de suferit dacă el nu va putea să coordoneze activitatea. Nu se pune discuţia să ne lepădăm de el. Are nişte merite la club. Pentru el fac recurs. Noi nu putem să-l condamnăm, vom face tot posibilul să-l apărăm", a spus oficialul liderului, pentru ProSport.

Astra a terminat sezonul regulat pe prima poziție a clasamentului. Formația giurgiuveană a remizat, 1-1, în meciul cu Dinamo din ultima etapă.