• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Astra Giurgiu s-a despărţit de zambianul Fwayo Tembo şi de olandezul Ninos Gouriye, ale căror contracte au fost reziliate, a anunţat clubul pe site-ul său oficial.

4 meciuri şi un singur gol şi-a trecut în cont Tembo (26 de ani) în acest sezon în tricoul giurgiuvenilor, în timp ce Gouriye (24 de ani) a adunat 7 partide şi un gol.

De la reunirea care a avut loc sâmbătă au lipsit Boldrin, S. Lung (învoiţi), Găman şi Teixeira (se vor alătura lotului luni).

Astra a efectuat primul antrenament din 2016 la Izvorani, pe terenul sintetic de la Complexul Olimpic, sub comanda antrenorului Marius Şumudică. Primul antrenament a fost unul de reacomodare la efort, la fel ca şi cel de duminică, urmând ca pregătirea de iarnă să continue cu cele două cantonamente centralizate.

"Suntem pe primul loc, problemele noastre au rezolvare, eu mă bucur că sunt în postura, deocamdată, de a nu fi pierdut niciun fotbalist important. Suntem în tratative cu câţiva fotbalişti, dar venirile vor depinde şi de eventualele vânzari", a declarat Şumudică.

La reunire au fost prezenţi portarii Gavrilaş, Boşneag, fundaşii Queiros, Al. Stan, Ricardo Alves, Junior Morais, Geraldo, Oros, F. Ioniţă (Astra 2), mijlocaşii Dandea, Lovin, Boubacar, Enache, William de Amorim, Al. Ioniţă, Răileanu, R. Moise, V. Gheorghe (Astra 2, revenit de la CS Afumaţi), atacanţii Budescu, Alibec, D. Niculae, D. Florea şi I. Roşu.

Lotul Astrei va pleca luni spre Cipru, unde va fi cazat la hotelul Atlantica Miramare Beach din Limassol. Pe 17 ianuarie, Astra va întâlni prim-divizionara rusă Kuban Krasnodar în primul amical din 2016, apoi, pe 20 ianuarie se va juca un amical cu liderul eşalonului secund din Cipru - Karmiotissa.

Al doilea cantonament va fi tot în Cipru, începând cu 25 ianuarie, pe lista adversarelor din acest turneu aflându-se Partizan Belgrad şi două echipe de prim eşalon din Polonia.