• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

În ciuda faptului că între primele cinci clasate din Liga 1 e o diferență de doar 6 puncte, care se va comprima la jumătate la finalul sezonului regulat, specialiștii anticipează o luptă în doi pentru titlu. Steaua și Astra sunt văzute cu cele mai mari șanse pentru cucerirea campionatului, dar giurgiuvenii par în pierdere de turație.

După trei ani de supremație pe plan intern, se părea că roș-albaștrii vor lua o "pauză", judecând după fața din toamnă și după lipsa de interes a lui Becali cu privire la transferuri. În ultima lună și jumătate, lucrurile s-au schimbat radical însă, iar acum campioana pare în pole-position pentru titlu.

Pe lângă revenirea lui Reghecampf - un garant al unei pregătiri fizice excelente și un tehnician cu destule calități -, lucrurile s-au mișcat destul de bine în cele din urmă și pe piața transferurilor, chiar dacă multe ținte au fost ratate. Pintilii, Bourceanu, Marica, Momcilovic și Bawab sunt jucătorii achiziționați cu șanse importante să joace titulari, iar revenirea lui Kharja după accidentare poate fi un plus important.

În ceea ce o privește pe Astra, singurul argument pentru titlu e prezența lui Șumudică. În special grație lui formația a rămas aproape "intactă", doar Budescu urmând a pleca în Qatar, așa cum Digi Sport v-a anunțat în exclusivitate. Totuși, problemele financiare sunt în continuare destul de mari, mulți fotbaliști nefiind cu salariile la zi, iar faptul că Ioan Nicolae este în închisoare nu poate decât să îi dezavantajeze pe astrali.

În privința venirilor, până acum Astra a reușit doar înregimentarea lui Boudjemaa, astfel că din punct de vedere al primului "11" roș-albaștrii par a avea un ascendent important.

Cum vor arăta cele două echipe în retur

Niță (0,8 milioane de euro*) - Râpă (0,9), Papp (1,5), Varela (3,5), Momcilovic (1) - Pintilii (1), Bourceanu (1,5) - Adi Popa (1,8), Stanciu (2,5), Chipciu (2,5) - Marica (1,8)

Total: 18,8 milioane de euro

Lung Jr (2,5) - Queiros (0,9), Geraldo (0,2), Găman (1,8), Morais (2,2) - Boldrin (1,3), Florin Lovin (0,25) - Enache (2), Boudjemaa (0,75), De Amorim (1,7) - Alibec (1,7)

Total: 13,05 milioane de euro

*valorile sunt cele prezentate de site-ul de specialitate transfermarkt.de