• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Astra a plecat cu moralul ridicat în cantonamentul din Cipru. Giurgiuvenii nu au pierdut niciun jucător de bază şi vor aduce întăriri pentru a rămâne pe primul loc până la finalul campionatului.

Toate vedetele Astrei au plecat în cantonamentul din Cipru, acolo unde liderul din Liga 1 va juca primul amical pe 20 ianuarie, împotriva ruşilor de la Kuban.

Asaltaţi de oferte, giurgiuvenii strâng rândurile şi nu vor să-l lase singur pe Marius Şumudică în lupta pentru primul titlu din istoria clubului.

Pe lângă faptul că nu a pierdut jucători importanţi, conducerea Astrei are şi alte motive de satisfacţie. Valerică Găman a intrat în ultimele 6 luni de contract, dar vrea să-şi ducă înţelegerea până la capăt, chiar dacă e dorit de Victor Piţurcă în Arabia Saudită, la Al Ittihad.

"Sper să nu plece nici Budescu, să rămân şi eu şi să ne încercăm norocul şi şansa la titlu.

Eu pot să semnez cu oricine, pentru că sunt în ultimele luni de contract, dar asta nu mă va împiedica să-mi fac datoria faţă de Astra", a declarat Găman.

Şumudică nu este surprins de devotamentul jucătorilor săi: "Sunt crescuţi în spiritul ăsta, la fel ca antrenorul. E un lucru normal. Sunt plătiţi, cu întârziere e adevărat, dar trebuie să-şi respecte contractul".

Tehnicianul giurgiuvenilor speră ca în această săptămână să primească şi alte întăriri pentru partea a doua a sezonului.

"Se poate întâmpla orice, perioada de transferuri e deschisă, dar în momentul de faţă, jucătorii sunt cu mine şi eu îi pregătesc pentru Astra. Săptămâna asta sperăm să mai perfectăm încă două transferuri", a precizat Şumudică.

Antrenorul Astrei e gata să-i pună pierdică Stelei în lupta pentru titlu, indiferent de campania de achiziţii a campioanei.

"Va trebui să ne batem, nu trebuie să ne gândim acum la bani. Asta este, 13 meciuri în trei luni şi se termină sezonul. Sperăm să ne bucurăm la final, să ne îndeplinim obiectivul. Eu am spus locurile 1-3", a spus Şumudică.