• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Probabil că o anumită influenţă asupra percepţiei noastre în această privinţă o are şi incidentul dintre Grozavu şi Golofca, unul cu agresiune fizică. O imagine care pur şi simplu te lasă fără grai. Dar în ultima perioadă s-au înmulţit cazurile în care antrenori sau jucători au fost surprinşi de camerele de luat vederi înjurând de mama focului! Nu este vorba despre un exces de puritanism, dar lucrurile par să scape de sub control. „Eroii” despre care vorbim sunt văzuţi de zeci de mii de oameni, de mulţi copii care îi au ca modele. Dar dacă ei nu sunt în stare să se autocenzureze, normal ar fi ca Liga şi FRF-ul să ia măsuri şi să solicite Comisilor judecarea acestor derapaje.

Ziua de duminică a fost încheiată de dinamovistul Cosmin Contra, care nu a plecat către vestiare până nu a transmis o înjurătură spre teren, probabil către arbitrul Marius Avram. Era supărat din cauza rezultatului, dar să nu realizeze că îl vedea atâta lume? Este antrenor, persoana care le cere şi îi învaţă pe jucători ce să facă şi ce nu. Contează? Cam da!

VIDEO cu Contra

Constantin Budescu a făcut şi mai urât cu o zi înainte, când l-a înjurat zeci de secunde încontinuu pe arbitrul Sebastian Colţescu. Probabil dacă primea al doilea cartonaş galben sau direct pe cel roşu, data viitoare ar avea mai multă grijă. În lipsa unei reacţii ferme, va face la fel în continuare. Pentru că oricum la fel reacţionase şi cu un meci înainte, la Astra-Craiova 0-0, când şi Haţegan l-a iertat.

VIDEO cu Budescu

Poate cea mai surprinzătoare atitudine a avut-o Alexandru Băluţă, jucătorul oltenilor de la CS U Craiova. La finalul partidei de pe Arena Naţională cu Dinamo, scor 0-0, camerele de luat vederi l-au surprins cu o portavoce în mână, lider de galerie, iniţiând scandarea unei trivialităţi la adresa „câinilor roşii”. Nu poate invoca tensiunea partidei sau că ar fi fost provocat. I s-a părut că suporterii vor primi bine reacţia lui...

VIDEO cu Băluţă

De multe ori, agresiunile verbale sunt chiar mai urâte decât cele fizice. În fiecare dintre situaţii însă lucrurile trebuie penalizate pentru că dacă nu se va lua nicio măsură fiecare va crede că dacă X a avut voie, de ce n-ar avea şi el?! Şi cum se întâmplă de fiecare dată, vor fi şi „îmbunătăţite”, iar reacţiile vor continua să ne oripileze.