• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Liga Profesionistă de Fotbal a declarat-o campioană pe Viitorul în Liga 1, dar FCSB are de gând să atace decizia la TAS. Gigi Becali e convins că echipa sa va avea câștig de cauză la Lausanne. Contactat telefonic în cadrul emisiunii Fotbal Club, de la Digi Sport, finanțatorul roș-albaștrilor a detaliat ce se va întâmpla în zilele următoare.

"Eu mă duc la TAS să văd cine are dreptate. Nu am dreptul ăsta? Am vorbit cu Gino şi i-am să nu ne facem de râs. Am convenit că mâine o să trimită hotărârea Comitetului Executiv. Acesta va omologa rezultatele din play-off mai devreme, nu o să se mai aştepte rezultatele din play-out. Nu trebuie să trecem prin nicio comisie. Ştiţi de ce? Pentru că hotărârile Comitetului Executiv pot fi atacate direct la TAS. Astfel, noi avem timp să atacăm decizia. S-a rezolvat. Avocaţii mi-au spus că şansele de câştig sunt de 100% nu de 99%. E vorba de avocaţi care predau drept internaţional la UEFA" a declarat Becali.

Finanțatorul roș-albaștrilor l-a contrazis și pe Auraș Brașoveanu, membrul CEx care susținuse în urmă cu câteva zile că Valeriu Argăseală a votat "pentru" la ședința în care s-a discutat problema departajării formațiilor în funcție de rezultatele înregistrate în play-off.

"Braşoveanu minte minciuna. Ştiţi ce mi-a spus Argăseală: <În viaţa mea nu am discutat aşa ceva>. Ştiţi ce a făcut, a zis că poate e amnezic. I-a sunat pe toţi cei din CEx şi i-a întrebat dacă s-a votat asta. Nimeni nu îşi aduce aminte ce susţine Braşoveanu" a mai afirmat Becali.

Viitorul şi FCSB au fost departajate de LPF pe baza rezultatelor directe din play-off, favorabile constănţenilor. "Roş-albaştrii" susţin însă că rezultatele care trebuiau luate în calcul sunt cele din tot sezonul, care ar fi adus titlul echipei lui Laurenţiu Reghecampf.

Justin Ştefan e convins că LPF a luat decizia corectă în momentul în care a declarat-o pe Viitorul campioană. Secretarul general al Ligii susţine că FRF a luat aceeaşi decizie în trei cazuri similare, printre ele fiind și cel al celor de la Clinceni. În 2014, CS Baloteşti şi CS Inter Clinceni au terminat la egalitate de puncte play-off-ul, iar câştigătoare a fost desemnată prima, ţinând cont că aceasta se impusese la Clinceni cu 1-0 şi obţinuse un 1-1 pe teren propriu.

Dacă s-ar fi ţinut cont de toate cele 4 rezultate înregistrate în stagiunea 2013-2014, atunci Clinceniul ar fi avut câştig de cauză, ţinând cont că în sezonul regular, s-a impus cu 2-0 în tur, iar returul s-a terminat la egalitate, 0-0.

"Primarul de la Clinceni, când s-a luat decizia, a făcut scandal şi a spus că el are dreptate, că se iau toate meciurile. Ei trebuiau atunci să corecteze eroarea, dar nu au făcut-o. Ăsta e regulamentul şi trebuie respectat" a mai spus patronul roș-albaștrilor.