• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

ÎN DIRECT la Digi Sport 1, Gigi Becali a susţinut o conferinţă de presă în care a vorbit, printre altele, şi despre situaţia clubului pe care îl patronează.

Omul de afaceri a dat asigurări că va câştiga războiul cu CSA în privinţa mărcii "Steaua" şi este convins că gruparea pe care o patronează va putea folosi din nou acest nume.

"Steaua, cât de curând, va fi Steaua. Îi voi birui în toate procesele. Şi cu numele juridic, şi comercial. Eu mă lupt cu criminalii, dar cu Talpan. Nu mă interesează ce se întâmplă cu stadionul Steaua, să-l demoleze, să-i facă ce vor! Eu am stadion, Arena Naţională, că o am pe fina (n.r. primarul Capitalei, Gabriela Firea) la Primărie. ", a declarat Gigi Becali.

În acest moment, Gigi Becali nu mai poate folosi numele Steaua, după decizia Curţii de Apel, din 21 decembrie. Patronul roş-albaştrilor mai are o singură cale de atac înainte ca hotărârea să fie definitivă - Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Istoricul conflictului cu CSA

CSA Steaua a anunţat că din 2017 va pune bazele unui proiect cu o echipă de fotbal ce va pleca din Liga a 4-a şi care se va bucura de siglă, nume şi palmares (până în 2002, inclusiv).

În anul 2015, FC Steaua a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca. ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

FC Steaua a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

De la decizia ICCJ, cele două părţi au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condiţiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret.

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat.