• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Gigi Becali a recunoscut care a fost principalul motiv pentru care s-a despărţit de Nicolae Stanciu, pe lângă cele 10 milioane de euro care i-au intrat în conturi.

Finanţatorul de la FCSB susţine că Florinel Coman sau Florin Tănase au o calitate în plus: "pot unu contra unu".

"Când un jucător nu poate unu contra unu, la mine nu prea are loc. Eu pe Stanciu l-am vândut pentru că a avut o perioadă bună şi am zis acum îl dau. El nu poate unu contra unu, e inteligent, marchează, dă la la poartă, pasează, dar nu poate unu contra unu.

De aia îmi place Coman, pentru că poate unu contra unu. De aia îmi place Tănase. Cu totul respectul, eu îl iubesc pe Stanciu, dar dacă nu poţi unu contra unu în fotbalul mare e greu", a spus Becali pentru Digi Sport.

Inițial, FCSB a încasat 7,8 milioane de euro, în momentul transferului, urmând să mai primească încă două milioane de euro dacă sunt îndeplinite anumite clauze, iar suma era virată în 10 luni de la transfer.

Becali mai primea un milion de euro dacă jucător ar fi evoluat în 50% din meciurile sezonului trecut, clauză care a fost îndeplinită, și încă un milion dacă echipa ar fi ajuns în grupele Champions League, lucru care s-a întâmplat.

Becali a povestit şi cum a pus mâna pe un milion de euro, după ultima etapă a campionatului belgian, atunci când Stanciu a adunat prezenţele necesare pentru a se activa clauza prezentată mai sus.

"Eu am luat un milion de euro printr-un mare noroc. Ei erau campioni (n.r. - sezonul trecut), Anderlecht era campioană şi mai avea un singur meci. Stanciu jucase 19 meciuri şi trebuia să joace 20 ca să iau milionul.

Ei erau campioni şi au jucat cu echipa a doua. Stanciu nu jucase vreo patru meciuri, dar în meciul ăla l-a băgat, că nu mai avea niciun risc. Antrenorul nu mai avea încredere în el, dar cum nu avea niciun risc l-a băgat să joace şi pe el. Meciul ăla mi-a adus un milion.

Ei sunt corecţi în privinţa asta, nu sunt ei şmecheri ca noi. Clauza aia e valabilă 5 ani. Dacă merită îl bagă, că sunt oameni corecţi, dar nu merită", a declarat Becali, la Digi Sport.

Stanciu a ajuns la Anderlecht în vara anului trecut, fiind al doilea jucător de la FCSB care a ajuns la echipa din capitala Belgiei, după Alex Chipciu. În acest moment, mijlocașul nu traversează cea mai bună perioadă a sa, nefiind pe placul noului tehnician.

Cu toate astea, internaționalul român nu duce lipsă de oferte, fiind dorit la Al Wahda, în Emiratele Arabe Unite, chiar de Laurențiu Reghecampf, fostul său antrenor de la FCSB. Tranzacția are mari șanse să se realizeze, ținând cont de faptul că Anamaria Prodan este soția lui Reghecampf, iar echipa acestuia i-ar oferi un salariu dublu față de cât are acum la Anderlecht.

53 de meciuri, 9 goluri și 10 pase de gol are Stanciu în tricoul celor de la Anderlecht, de când a ajuns la echipa din Belgia.

10 milioane de euro a plătit Anderlecht pentru transferul lui Stanciu.

5,5 milioane de euro este cota de piață a lui Stanciu, conform transfermarkt.com.