• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Perioada de mercato se apropie și FCSB va fi probabil una dintre cele mai active formații din România. După ce impresarul Anamaria Prodan a dezvăluit că Gigi Becali se gândește să renunțe la mai mulți fotbaliști, finanțatorul roș-albaștrilor a detaliat situația ficărui jucător aflat pe acea "listă neagră". De asemenea Becali a transmis un avertisment soției fostului antrenor de la FCSB.

"O rog pe Ana, pe care o respect, că trebuie să nu se joace cu declarațiile și vorbele când e vorba de Steaua. Că aici nu ne mai jucăm. Să nu mai mintă ea și să spună... Copiii ăia văd și cred că sunt pe lista neagră. Eu sun prieten cu Ana, dar dacă spune aberații eu trebuie să o demasc" a precizat Becali într-o intervenție la emisiunea Fotbal Club.

Patronul FCSB-ului a explicat apoi, în detaliu, situația jucătorilor despre care s-a scris că vor pleca de la echipa pregătită de Nicolae Dică în iarnă. Becali a recunoscut că are oferte pentru De Amorim și Golofca, dar pare tentat să se despartă doar de primul, în timp ce tinerii Andrei Vlad și Daniel Benzar sunt practic netransferabili.

"Dacă luăm acea listă. Pe Benzar l-am luat de la 500 de euro și i-am făcut 4.000 de euro că îmi place de el. Cum să-i fac 4.000 de euro dacă nu vrea să-l țin la prima echipă. Plus că Dică îl place foarte mult. Nu împrumut jucători cărora le măresc salariu, doar jucători de care vreau să scap. Artur Jorge nu va pleca nici el pentru că e luat împrumut. Cum poți să-l dai tu dacă tu l-ai luat împrumut? Nu am vorbit cu Ana niciodată despre Benzar sau Artur Jorge. Dan Popescu nu este al nostru. Cum să împrumuți un jucător care nu e al tău. De Amorim este în lotul UEFA. Am oferte la ora asta din Coreea și chiar și în Turcia. Nu pot să zic că-l dau împrumut când pot să iau 500.000 de euro pe el. De ce să-l dau împrumut, sunt idiot? Am ofertă din Coreea și pentru Golofca, dar e un jucător în care încă mai cred. Cum pot să-l dau împrumut? Achim e un jucător de care ne putem ajuta. După care vine Vlad. Mai mare aberație decât să spui că-l dau pe Vlad..." a mai spus precizat patronul vicecampioanei.

Becali a recunoscut că a dorit să-l împună ca titular pe tânărul portar venit de la Craiova, însă nu a trecut peste decizia lui Nicolae Dică. "Pe Vlad nu-l vrea Dică în primul 11. Eu am insistat, dar nu trec peste el. Când vrea el ceva cu adevărat îi fac plăcerea. Eu am vrut să-l impun portar titular, dar Dică nu vrea și eu nu trec peste el. Trec peste un antrenor când nu are rezultate. Vlad e prima opțiune, îi dau 10.000 de euro" a încheiat Becali.