• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Gigi Becali şi-a manifestat încă o dată dorinţa de a-l transfera pe Olimpiu Moruţan. Patronul FCSB a lăsat impresia că îl va lua pe tânărul mijlocaş al Botoşaniului din ambiţie, pentru a nu ajunge la CFR.

În vară, Iftime şi Becali se înţeleseseră pentru semnătura puştiului 18 ani, însă mutarea a căzut ca urmare a faptului că Dică şi Mihai Stoica au fost de părere că suma pe care urma să o plătească patronul era prea mare.

În acest moment, Gigi pare să regrete că şi-a ascultat colaboratorii, mijlocaşul având evoluţii extrem de consistente. În cărţi pentru transfer a intrat şi CFR, care tocmai i-a suflat vicecampioanei pe Costache şi Mailat. În direct la Digi Sport Special, Becali a avut un mesaj clar pentru ardeleni.

"Pe Moruţan îl vreau şi CFR nu o să îl ia niciodată. De ce? Pentru că vrea Becali să îl ia", a spus latifundiarul.

Întrebat dacă regretă că nu l-a transferat pe Costache, Becali a recunoscut că şi-l dorea pe fostul vârf al lui Dinamo. Dar a decis să le urmeze sfatul celor din staff şi a spus "pas" afacerii.

"Mie mi s-a oferit Costache înainte cu o zi cu 700.000 de euro. Eu voiam să îl iau, recunosc. Cred în băiat, dar m-au întors oamenii mei", a mai spus Gigi.

În schimb, Mailat, fotbalist care a ajuns şi el sub comanda lui Dan Petrescu, nu a fost dorit de Becali. În ciuda faptului că Dică a recunoscut încă de săptămâna trecută că a vrut neapărat doi jucători - pe Daniel Benzar şi Sebastian Mailat -, latifundiarul nu a considerat oportună mutarea.

"Dacă îl voiam eu pe Mailat, îl luam. Au venit la mine impresarii. Am stat două ore cu ei. Dacă le dădeam 100.000 de euro, era al nostru. Dică îl voia pe Mailat, eu nu. Eu credeam în Costache. Ăsta e adevărul. Nimeni nu poate să îmi ia mie în România vreun jucător. Nimeni în ţara asta nu mă poate concura, poate Ţiriac", a mai punctat Becali.

Dacă în vară CFR a preferat să aducă jucători cu mare experienţă, preponderent de afară, în ultimele luni strategia lor pare să se fi schimbat. Acum, oficialii din Gruia par interesaţi să aducă fotbalişti români de mare viitor.

"CFR vrea să calce pe urmele mele, dar ştiţi care e treaba? Grâul s-a cules, ce a fost bun am luat eu: Coman, Nedelcu, Man. Ăştia sunt perlele României. Ei plus Moruţan", a concluzionat Becali.